Tippek, trükkök porszívózáshoz

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-03-29 08:59:37

Mielőtt munkához látnánk, ellenőrizzük, hogy a porszívó jól szív-e, s ha nem, akkor nézzük meg, hogy a porzsák a helyén van-e, illetve ha megtelt, cseréljük, vagy ürítsük ki.(x)

  •  Ha a porszívózás megkezdése előtt egy kis mosószert felszívatunk, akkor a porszívózás után az egész lakás kellemesen fog illatozni. Ugyanez a hatás, ha néhány csepp illatos olajat csepegtetünk a porzsákra.
  • A lakásfestés után a kárpitozott bútorokat is alaposan ki kell porszívózni, ha szükséges tisztítógéppel vizesen kitisztítani.
  • Ajánlatos illat-kapszulát helyezni a porzsákba, ezáltal a lakás levegőjét a porszívózással egyidejűleg felfrissítjük.
  • A takarító eszközöknek - porszívó, partvis, felmosó vödör stb. - amennyiben módodban áll, szintén egy szekrényt, vagy tárolót alakíts ki az előszobában, illetve máshol.
  • A porszívót a takarítás befejezésekor szét kell szedni. Ellenőrizzük, hogy a szívócsövekben nem maradt-e valami, nézzük meg a porzsákot, ha szükséges cseréljük üresre, majd egy porronggyal töröljük le a külsejét.
  • Időnként (ha a használati útmutató mást nem ír, félévenként) a porszűrőt ki kell cserélni. Amennyiben ez nem történik meg egy idő múlva port fúj ki a porszívó, s nem lesz hatékony a porszívózás. Nem érdemes kimosni és úgy visszatenni, ugyanis mosás után már nem lesz ugyanaz, változik a szerkezete, nő a légellenállása, csökken a hatásfoka. Ki kell dobni (nem mosni) és újat betenni, mint az autó lég-, vagy olajszűrőjénél! Azok sokkal drágábbak, de ott fel sem merül az, hogy mossuk ki.
  • Szőnyegből az állatszőrt porszívózással és nedves ruhával távolíthatjuk el. A szőnyeget először alaposan kiporszívózzuk, majd puha, nedves ruhával vagy szivaccsal áttöröljük. Ha kutya vagy macska van a háznál, gyakrabban, de legalább hetente egyszer takarítsuk le a szőnyeget. Ha már állatszőrről van szó, a hatékony megoldás a turbókefe.
  • Forrás: ceced.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven