Klímaváltozás, PET palack, kis tabletta – Hol az összefüggés?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-01-21 00:47:34

Manapság a csapból már nemcsak víz folyik, hanem az a szomorú tény is, hogy a klímaváltozást, a globális felmelegedést, a kezelhetetlen hulladék mennyiséget mi okoztuk. Ma már tudjuk, hogy kis figyelmességgel, apró dolgokkal, ha vissza nem is fordíthatjuk, de nagyban lelassíthatjuk a folyamatot.(x)

Hála a témát kihűlni nem hagyó médiumoknak, évről évre egyre nő a „tudatos vásárlók” száma, akik odafigyelnek nem csak arra, hogy lekapcsolják a villanyt ha kimennek a szobából, és kikapcsolják a TV-t, ha nem nézik, hanem arra is, hogy mindennapos vásárlásaik során a lehető legártalmatlanabb, és a lehető legkevesebb hulladékot termelő termékeket vásárolják.
Ismert adat,hogy hazánkban, 1 és 5L-es kiszerelű szélvédőmosó folyadékot évente mintegy 1millió darabot használunk el, ami – sajnos – az esetek nagy részében nem kerül a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre. Ez körülbelül 5000m3 hulladék! Általános szokás,hogy az 5L-es kiszerslést keresik és vásárolják, hiszen ár-érték arányban tényleg kedvező, már-már otthagyhatatlan. Azonban,mikor a felhasználás megtörténtént,azaz beöntöttük a megfelelő helyre,ott van a nagy kérdés: hova tegyem???
És ismét csak: hála a tudománynak rámutatunk még egy termékre amellyel hatalmas mennyiségű hulladék előzhető meg.
Miről van szó?
Egy pici, alig 2,5grammos tablettáról. A Purgator tabletta egy magas hatásfokú, környezetbarát tisztító koncentrátum, amelyet egyenesen a gépjármű ablakmosó tartályában lehet felhasználni. Az alapgondolat a PURGATOR tisztító tabletta fejlesztésénél és megalkotásánál az volt, hogy az általános szélvédő mosók, , beleértve a koncentrátumokat is 75%-ban vizet tartalmaznak. Az elképzelésünk az volt , hogy a folyadék transzportálását elkerüljük. Például egy 5 literes ablakmosó folyadék megvásárlása esetén a tartály gyakran a maradék tisztítószerrel hosszú ideig a csomagtérben foglalja a helyet, és ugyanez vonatkozik a koncentrátumokra is. Ugyanezzel a problémával kell szembesülniük a kereskedőknek, és az értékesítőknek, akik vizet szállítanak és raktároznak. Ellentétben ezzel 2,5 kg tisztító tablettával 4000 liter szélvédőmosó folyadék állítható elő. Egyszerűen és kizárólag csapvíz hozzáadásával.
Purgator tabletta hazánkban, ha nem is olyan kiváló eredménnyel mint a környező országokban,de felvette a versenyt a PET palackok uralta szélvédőtisztító iparágban. Egy aprólékosan, részletekeben precíz tervezést követően került a fogysztókhoz,vállalva a nem túl könnyű és egyben úttörő szerepet az autózásban jól ismeret kannás kiszerelés........börögzült....
Szerncsére sokan vagyunk – és egyre többen - ,akik komilyan veszik a környezetbarát gondolkodás és életvitel szemlétetét, így rövid időn belül polcokra került. Az első év eredménye: 240 ezer PET palackkal kevesebb hulladék.
A berögzült szokásokon változtatni nem könnyű, belátjuk. De kis odafigyeléssel, ahogy megtanultuk lekapcsolni a villanyt, ahogy megtanultuk, hogy nem folyó víznél mossunk fogat, úgy ez is megtanulható: ha kifogy a spriccelnivaló keressük a kis tablettákat palackok helyett. (X)

 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven