Mosógolyó

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-06-14 00:38:02

A mosószer rengeteg vegyszert, tenzidet, enzimet, vízlágyítót, foszfátot, lúgot, fehérítőt, habképződés csökkentőt, szennylebegtetést elősegítő adalékot, és illatosító segédanyagot és kitöltő anyagokot tartalmaz. Nem csoda hogy áldásos tevékenységükkel szemben sokszor allergiás tüneteket okoznak.(x)

Természetesen mondhatnák, hogy ezek a vegyi anyagok a mai civilizált társadalom szükséges velejárói. Ez így is van, de mérsékelt fogyasztás gondolatát érdemes megfontolni.

Mosógolyó egy termék, mely évek óta jelen van a piacon. A rossz tapasztalatokat itt is évről évre finomítják, javítják a hatékonyság érdekében.

Aki nem ismerné a terméket TV adásokból, azok biztos furán tekintenek a név hallatán. A termék lényege, hogy a mosást kevesebb, 50-80% os mosószer megtakarítással tudjuk elvégezni, közel változatlan eredmény mellett. Persze nem csodaszer. Nem helyettesítheti a megszokott vegyszeres tökéletes tisztaságot, fehérséget.

A makacs foltokat természetesen itt is elő kell mosni, hisz fehérítő vegyszereket nem tartalmaz. Az egy órás előáztatás macerásnak tűnhet, mint minden más környezetvédelmi tevékenység. Igen talán ebben a termékben is itt van a kulcskérdés, gyorsan, vegyszerekkel, környezetszennyező módon vagy lassabban, hagyományos módszerekkel, ugyanakkor pénztárca és környezetkímélő megoldással.

Ráérzünk a megelőzés gondolatára és tudunk spórolni erőforrásainkkal, vagy annyira belénk ivódott már a fogyasztás, hogy mindent bele alapon nem számít semmi más csak a drága időnk?

Ha tudunk élni a lehetőségekkel élünk, ha nem akkor bármilyen jó technológiát is kitalálhatnak nem fogjuk használni, mint a vízzel működő autót, a napenergiát, vagy szélenergiát. (bár itt érdekek is ütköznek)

Visszatérve a mosógolyó termék árára, alig éri el egy flakon mosószer árát.  Így érdemes megpróbálni, tudjuk e alkalmazni hétköznapjainkban. Az is lehet hogy nem. A gépzsíros, festékes ruhákat nem fogja rendbe rakni, de talán a többségében hétköznapi szennyesünket megfelelő mértékben tisztítja. És ha kell mellé rakni negyed mennyiségű vegyszeres, illatos kemikáliát, akkor is tudtunk csökkenteni a háztartási vegyszerek és a hozzátartozó csomagoláson.

A neten lehet kapni mosógolyót.

Mosógolyó.lap.hu
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven