2010-ben újra Kupakgyűjtési akció Tatabánya Óvodáiban és Iskoláiban

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-03-03 07:04:29

Az AVE Tatabánya Zrt. és Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata ismét ’Kupakciót’ hirdet a 2009-2010-es tanév második félévére. A 2010-es kupakgyűjtési akció zárása 2010. május 14.(x)

A zsákban vagy műanyag zacskóban összegyűjtött, kizárólag üdítős (és nem vegyszeres) palackokról lecsavart műanyag kupakokat az AVE Tatabánya Zrt.

Erdész utcai telephelyén adhatják le az óvodák és iskolák képviselői hétköznap 6-tól 14h-ig, ahol lemérjük és átvevőszelvénnyel igazoljuk a pontos mennyiséget, a leadó személy nevét, intézményét. (Azért korlátozzuk a gyűjtési akciót az üdítős palackok kupakjaira, mivel a vegyszeres palackok kupakjai veszélyes hulladéknak minősülnek, és nem keverhetők az üdítős palackok kupakjaival az újrahasznosítás során.)

Miután lecsavarták a kupakokat a csavaros műanyag palackokról, kérjük a palackok összetaposását (hogy kisebb helyen elférjenek) és a legközelebbi szelektív gyűjtőszigetbe dobását! Az összegyűjtött kupakokat műanyag feldolgozóba szállítjuk, ahol granulálás és beolvasztás után különböző használati tárgyakat készítenek belőlük.
A 2010. május 14-ig létszámarányosan legtöbb műanyag kupakot összegyűjtő óvodák és iskolák közül két kategóriában (óvoda, iskola) az első 3 helyezett kerül díjazásra, és minden, a versenyben résztvevő intézmény jelképes díjazásban részesül. Az oklevelek és díjak átadása, előreláthatóan az előző évek hagyományának megfelelően, a júniusi Környezetvédelmi Világnap városi rendezvényén lesz. A pontos dátumról értesíteni fogjuk az intézményeket.

Az akcióval kapcsolatos kérdések megválaszolására Darabos-Rónai Dóra, PR vezető (AVE Tatabánya Zrt. Tel.: 513-930; dora.ronai@avetatabanya.hu) és Oláh András, klímareferens (Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, fsz. 10-es iroda; Tel. 515-700/315-ös mellék, Fax: 311-283; klima@tatabanya.hu) áll szíves rendelkezésére.
 
KUPAKCIÓ

Vegyétek le a kupakokat a csavaros műanyag üdítős palackokról!

Tapossátok össze a palackokat (hogy kisebb helyen elférjenek),
és dobjátok be azokat a legközelebbi szelektív gyűjtőszigetbe!


A vegyszeres palackok kupakjait ne gyűjtsétek, mert azok veszélyes hulladékok!

A kupakokat műanyag zsákokban gyűjtsétek, és adjátok le az AVE Tatabánya Zrt. Erdész utcai telephelyén hétköznap 6-tól 14h-ig!

Tegyünk is valamit a környezetünkért,
ne csak beszéljünk róla!Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven