2010-ben újra Kupakgyűjtési akció Tatabánya Óvodáiban és Iskoláiban

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-03-03 07:04:29

Az AVE Tatabánya Zrt. és Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata ismét ’Kupakciót’ hirdet a 2009-2010-es tanév második félévére. A 2010-es kupakgyűjtési akció zárása 2010. május 14.(x)

A zsákban vagy műanyag zacskóban összegyűjtött, kizárólag üdítős (és nem vegyszeres) palackokról lecsavart műanyag kupakokat az AVE Tatabánya Zrt.

Erdész utcai telephelyén adhatják le az óvodák és iskolák képviselői hétköznap 6-tól 14h-ig, ahol lemérjük és átvevőszelvénnyel igazoljuk a pontos mennyiséget, a leadó személy nevét, intézményét. (Azért korlátozzuk a gyűjtési akciót az üdítős palackok kupakjaira, mivel a vegyszeres palackok kupakjai veszélyes hulladéknak minősülnek, és nem keverhetők az üdítős palackok kupakjaival az újrahasznosítás során.)

Miután lecsavarták a kupakokat a csavaros műanyag palackokról, kérjük a palackok összetaposását (hogy kisebb helyen elférjenek) és a legközelebbi szelektív gyűjtőszigetbe dobását! Az összegyűjtött kupakokat műanyag feldolgozóba szállítjuk, ahol granulálás és beolvasztás után különböző használati tárgyakat készítenek belőlük.
A 2010. május 14-ig létszámarányosan legtöbb műanyag kupakot összegyűjtő óvodák és iskolák közül két kategóriában (óvoda, iskola) az első 3 helyezett kerül díjazásra, és minden, a versenyben résztvevő intézmény jelképes díjazásban részesül. Az oklevelek és díjak átadása, előreláthatóan az előző évek hagyományának megfelelően, a júniusi Környezetvédelmi Világnap városi rendezvényén lesz. A pontos dátumról értesíteni fogjuk az intézményeket.

Az akcióval kapcsolatos kérdések megválaszolására Darabos-Rónai Dóra, PR vezető (AVE Tatabánya Zrt. Tel.: 513-930; dora.ronai@avetatabanya.hu) és Oláh András, klímareferens (Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, fsz. 10-es iroda; Tel. 515-700/315-ös mellék, Fax: 311-283; klima@tatabanya.hu) áll szíves rendelkezésére.
 
KUPAKCIÓ

Vegyétek le a kupakokat a csavaros műanyag üdítős palackokról!

Tapossátok össze a palackokat (hogy kisebb helyen elférjenek),
és dobjátok be azokat a legközelebbi szelektív gyűjtőszigetbe!


A vegyszeres palackok kupakjait ne gyűjtsétek, mert azok veszélyes hulladékok!

A kupakokat műanyag zsákokban gyűjtsétek, és adjátok le az AVE Tatabánya Zrt. Erdész utcai telephelyén hétköznap 6-tól 14h-ig!

Tegyünk is valamit a környezetünkért,
ne csak beszéljünk róla!Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven