Hulladékért anyukára támadt a hajléktalan

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-03-01 00:56:51

Minden mozgalomnak megvan a maga nehézsége. Az értékes hulladékok szelektív gyűjtésének a jelenlegi fogyasztó társadalomban szinte csak buktatói vannak. De nem baj, hisz hibákból tanul az ember és egyre tökéletesebb megoldásokat találunk. Ez mindaddig rendben is van míg nem életveszélyes.(x)

Portálunkhoz rengeteg kérdés-kérés-információ-panasz-bánat érkezik nap mint nap a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban.  Sokszor hatósági elvárásokat támasztanak felénk, segítsünk a problémákon. Amit tudunk megteszünk, elsősorban a nyilvánosság és a illetékesek megkeresésével.

Történetüket elkeseredéssel olvassuk, hisz amin munkálkodunk az az, hogy a szelektív hulladékgyűjtés népszerű legyen. Környezetünk megóvása ne csak praktikum legyen, hanem kiegyensúlyozottá is tegye a benne résztvevőket is.

Úgy gondoljuk ha mi állampolgárok megtesszük a magunk kis környezet védelme felé irányuló cselekedeteinket már elkönyvelhetjük magunkat boldog embereknek. Ez nem kis cél, hisz mindenhonnan a profit termelés hallatszik és a környezetünk megóvása, feledésbe merül.

Egy lelkes olvasónk személyesen keresett meg minket, ijedten és elkeseredten mesélte el felháborító esetét. A 3 gyerekes anyuka megszállott hulladék szelektáló, aki hóban fagyban viszi a a gyűjtőszigetre az értékes alapanyagot. Gyermekeinek is példát mutatva, költséget is megtakarítva és a közérzetét is erősítve ezzel.

2010. január 24-én egy szép téli vasárnap délután legkisebb óvodás gyermekével a hulladékgyűjtő konténert megcélozva indult a felgyülemlett hulladékokat megfelelően elhelyezni. Újbudán  Budapest 11. kerületében igazán szép, biztonságos környezetben ez igazán kulturált szokás egy kutyasétáltatás mellett. A fiatal anyuka egy nagy zsákban szokta gyűjteni a tejes kartondobozt, az újságpapírt a PET műanyag palackot és a üveget. Majd a helyszínen szépen szelektálva a megfelelő konténerbe bedobja.
 

A baj ott kezdődött, amikor 1 szem boros üveget a megfelelő konténerbe csúsztatott gyermeke segítségével. 

Meg kell jegyezni ez egyébként visszaváltható lett volna, de elmondta ez neki adott esetben több benzinbe, fáradságba került volna 3 gyerek mellett. Így úgy döntött 1 db visszaváltható üvegért nem keres üvegvisszaváltó helyet, ahol azt  levásárolhatta volna.

Abban a pillanatban amikor az üveg belecsörrent a konténerbe, mértéktelenül felháborodott férfi ordított és támadóan közelített a környezettudatos anyuka felé.

Folytatás következik...

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven