Palackprés az edények között

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-11-07 14:41:14

Hiánypótló kivitelezésű, egyszerű felépítésű, minden háztartásba beilleszthető kreatív alkotású palackprés. Egy panel lakásban nagy gondot tud okozni egy falra szerelhető palackprés elhelyezése. Pino Spagnolo olasz dizájner háztartási eszközökhöz illő megoldása figyelemfelkeltő.(x)

A háztartásban szelektáltan gyűjtött hulladékok tömege még akkor is gond, ha a lakás, konyha, kamra mérete több mint elegendő. Nem beszélve arról, hogy a PET palack többségében levegővel tölti meg a szemetest és a hulladék végcéljába lévő lerakó telepet.
A PET palack, aludoboz összepréselésének, tömörítésének fontosságát nem kell magyarázni, hisz kisebb térfogat elérése, az élet számos területén előnyt jelent.

Ellenben a háztartásban összegyűlt palackok térfogatának csökkentésére szolgáló megoldások sokasága anyagi, hatékonysági probléma.

A cél mindig egy és ugyanaz! A hulladék tömörítését a lehető leghatékonyabban végezzük. Ebbe a hatékonyságba a kezdeti befektetés, a működtetés, vagy a működtetéssel járó környezetterhelés megfelelő egyensúlyba hozása.
Mindig a legegyszerűbb megoldások a legnagyszerűbbek mondja a mondás, és igaznak látszik. A napokban került látókörbe egy egyszerű felépítésű palackzsugorításra alkalmas mechanikai eszköz. Nem csak PET palackok tömörítésére alkalmas, hanem a alumínium alapanyagú italdobozok (aludobozok) lapítására is. Meg kell jegyezni, hogy univerzális méret-befogadóképessége lehetővé teszi a 2,5 literes palackok összepréselését is.
 
A tesztkészüléket innen kaptuk: www.tidyman.hu

Kezelése hihetetlenül egyszerű, háztartási mennyiségű palackok tömörítésére kitűnően alkalmas. Bár egy lélegzetnyit nagyobb erőkifejtés kell, mint egy karos áttételű palackprés esetében, de 3 éves kisgyerek is biztonságban tudja kezelni.
 
 

 

Első lépésben a műanyag burkolatot lecsúsztatva az összepasszírozni kívánt palackot belehelyezzük az alapszerkezetbe. A külső műanyag burkolatot, ami 3 féle színben is ékesítheti konyhánkat a PET palackra vagy aludobozra ráhelyezzük. A felső nyílásán a műanyag flakon kiöntőnyílását kibujtatjuk, majd kupakját lecsavarjuk.
 

 

Ezek után nincs más dolgunk kezünkkel a külső burkolatot kattanásig lefele nyomjuk. A tömörítő készülékünk ekkor préseli hatodára a műanyag palackot. A kupakot visszacsavarjuk, majd a csoda palackprést szétnyitva a tömörítvényt kivesszük belőle.

 

 

Biztonságos, gyerekeknek is jól használható. A konyhánkba ha egy fali palackprés már nem fér el de ez a készülék az edények között bárhol elfér, összesen 1 üdítőital palacknyi helyet foglal el.
Mobilan mozgathatjuk, félretehetjük, nem kell fix ponton tárolni, helyet biztosítani neki.


Érdekességem, hogy maga a készülék is újrahasznosított műanyagból készül, csak műanyag anyagokat tartalmaz, esetleges elhasználódása esetén újra lehet hasznosítani.

Műanyagprés műanyagok préselésére, ami azért fontos mert ez a végfelhasználói árában is megmutatkozik. Háromezer forint körüli áron kis helyen, hatodára préselő berendezés piacképes, környezettudatos tökéletesnek tűnő konstrukció!

A tesztkészüléket innen kaptuk: www.tidyman.hu

 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven