Víztakarékos szűrő-adagoló rendszer

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-09-10 19:09:51

Speciális vízadagolókkal 30-70%-os megtakarítás, víz-, és csatornadíj csökkenés érhető el. Egy hagyományos szűrővel ami a csap végén található 15-20 liter/perc kerül elfolyatásra. Víztakarékos adagoló szűrővel 5-9 liter/perc vízkifolyás érhető el. Míg hideg víznél "csak" maga a víz menne kárba addig a lefolyóba került felmelegített víz esetében az energia is ami a felmelegítéshez kellett.(x)

Sokszor apróságokon múlhat a felesleges hulladéktermelés.
A víz mint hulladék? Igen! A víz mint értékes anyag talán az egyetlen ami nagyon gyorsan hulladékká, értelmetlen hulladékká válik. A csap kinyitása után 20 cm távolság és  a lefolyóba kerül. Innentől kezdve csak a csatornadíj vár minket.

Speciális vízadagolókkal 30-70%-os megtakarítás, víz-, és csatornadíj csökkenés érhető el.

Egy hagyományos szűrővel ami a csap végén található 15-20 liter/perc kerül elfolyatásra. Víztakarékos adagoló szűrővel 5-9 liter/perc vízkifolyás érhető el.
Míg hideg víznél "csak" maga a víz menne kárba addig a lefolyóba került felmelegített víz esetében az energia is ami a felmelegítéshez kellet.

Egyszerű lépés, túl egyszerű lépés? Pofon egyszerű! Pár hónap alatt ezek csapra szerelhető szűrők megtérülnek egy család háztartásában is. Ahol a kéz, fogmosás, mindennapos. De érdekes megtakarítási adatok jöhetnek ki ha például egy irodaházban, bevásárlóközpontok mosdóiban felszerelésre kerülnek ilyen víztakarékos szűrők.

Kétségtelenül költségtakarékos gazdálkodás, igaz vannak esetek amikor a bő víz használat szükségszerű lehet, mint locsolásnál, kádfürdő készítésnél, mosogatómedence felöltésénél. Igaz ezekre is megvan a hatékony vízgazdálkodás, hulladékvíz kezelés lehetősége.

Ajánlott link: www.ingyenlesz.hupont.hu


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven