Víztakarékos szűrő-adagoló rendszer

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-09-10 19:09:51

Speciális vízadagolókkal 30-70%-os megtakarítás, víz-, és csatornadíj csökkenés érhető el. Egy hagyományos szűrővel ami a csap végén található 15-20 liter/perc kerül elfolyatásra. Víztakarékos adagoló szűrővel 5-9 liter/perc vízkifolyás érhető el. Míg hideg víznél "csak" maga a víz menne kárba addig a lefolyóba került felmelegített víz esetében az energia is ami a felmelegítéshez kellett.(x)

Sokszor apróságokon múlhat a felesleges hulladéktermelés.
A víz mint hulladék? Igen! A víz mint értékes anyag talán az egyetlen ami nagyon gyorsan hulladékká, értelmetlen hulladékká válik. A csap kinyitása után 20 cm távolság és  a lefolyóba kerül. Innentől kezdve csak a csatornadíj vár minket.

Speciális vízadagolókkal 30-70%-os megtakarítás, víz-, és csatornadíj csökkenés érhető el.

Egy hagyományos szűrővel ami a csap végén található 15-20 liter/perc kerül elfolyatásra. Víztakarékos adagoló szűrővel 5-9 liter/perc vízkifolyás érhető el.
Míg hideg víznél "csak" maga a víz menne kárba addig a lefolyóba került felmelegített víz esetében az energia is ami a felmelegítéshez kellet.

Egyszerű lépés, túl egyszerű lépés? Pofon egyszerű! Pár hónap alatt ezek csapra szerelhető szűrők megtérülnek egy család háztartásában is. Ahol a kéz, fogmosás, mindennapos. De érdekes megtakarítási adatok jöhetnek ki ha például egy irodaházban, bevásárlóközpontok mosdóiban felszerelésre kerülnek ilyen víztakarékos szűrők.

Kétségtelenül költségtakarékos gazdálkodás, igaz vannak esetek amikor a bő víz használat szükségszerű lehet, mint locsolásnál, kádfürdő készítésnél, mosogatómedence felöltésénél. Igaz ezekre is megvan a hatékony vízgazdálkodás, hulladékvíz kezelés lehetősége.

Ajánlott link: www.ingyenlesz.hupont.hu


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven