Kiterjeszti a Tesco a PET palack és alu-dobozok visszaváltását

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-04-07 22:15:17

Januárban 37 üzletében vezette be a Tesco a használt PET palackok és aludobozok visszaváltásának rendszerét, amit most 13 újabb áruházra kiterjesztenek. A rendszer lényege, hogy a környezettudatos vásárlók öt használt PET palackért 5 forintot, illetve 5 alumínium dobozért 10 Ft-ot kapnak levásárolható blokk formájában.(x)

Kiterjeszti a Tesco a PET palack és alu-dobozok visszaváltását . 13 újabb áruházban vezetik be a sikeresen működő rendszert.

2009. januárban 37 üzletében vezette be a Tesco a használt PET palackok és alu-dobozok visszaváltásának rendszerét, amit most 13 újabb áruházra kiterjesztenek. A rendszer lényege, hogy a környezettudatos vásárlók öt használt PET palackért 5 forintot, illetve 5 alumínium dobozért 10 Ft-ot kapnak levásárolható blokk formájában.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter avatta fel januárban azt a hulladék-visszagyűjtési rendszert, melynek keretében a Tesco-Global Áruházak Zrt. visszavásárolja a szelektíven gyűjtött PET palackokat és alumínium italos dobozokat. Akkor az áruházlánc 37 üzletében került bevezetésre a rendszer, melyet mostantól újabb 13 áruházban elérhetővé tettek.

A vásárlók ezentúl a Megaparkban, az Arénában és a Svedexben található, az érdi, a Bécsi úti, a Budafoki úti, a hatvani, az orosházi, a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a várpalotai, a gyulai, valamint a Miskolc-Avasi Tesco áruházakban is visszaválthatják a PET palackokat és alu-dobozokat, melyek korábban többnyire a szemétbe kerültek.

A Tesco felelősséget érez a környezet megóvásáért, éppen ezért igyekszik minél több áruházáéban felkínálni a hulladékok visszaváltásának lehetőségét. Az egyébiránt értékes nyersanyagként szolgáló palackok és dobozok újrafeldolgozása ugyanis hatalmas mennyiségű nem lebomló szeméttől kíméli meg környezetünket.

A Tesco szolgáltatása nem csupán a szelektív gyűjtésre ösztönzi a vásárlókat, hanem anyagilag is jól járnak azok, akik visszaviszik az érintett hulladékot. Öt PET palackért 5 forintot, öt alu-dobozért pedig 10 Ft-ot ír jóvá az áruházlánc egy blokkon, melyet a Tesco áruházaiban lehet levásárolni.

„A Tesco felelős szomszédként mindent elkövet azért, hogy ne csak áruházaiban biztosítsa a fenntartható működést, hanem a környezetében élők számára is példát mutasson. Bízunk benne, hogy egyre több vásárlónk számára válik természetessé az, hogy szelektíven gyűjti otthon a hulladékot”, mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Tesco-Global Áruházak Zrt.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és második legnagyobb brit befektetője. Itthon 22 000 magyar munkavállalót alkalmaz és minden új áruház nyitásával átlagosan 100–300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat közel 14 éves magyarországi működése során eddig 92 hipermarketet nyitott, s mára piacvezetőként több mint két és félmillió vásárlót szolgál ki minden héten. Az áruházlánc 2004-től saját benzinkutakat üzemeltet, jelenleg 51-et. A Tesco Pénzügyi Partner többféle hitel- és biztosítási terméket kínál vásárlóinak. A Tesco 2003-ban indította „Az év támogatottja” programját, a 2008-2009 évben immár a Procter&Gamble vállalattal közösen, az Ability Park-ot támogatva fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítését tűzte ki célul.

A Tesco elkötelezett a környezet védelme mellett.

Folyamatosan szaporodik zöld áruházainak száma, mind az újonnan épült üzletek, mind a régiek átalakításával korszerű környezetbarát, energiatakarékos módszereket valósít meg (geotermikus energia, zöldtető, napkövető napkollektor használata, hűtő-fűtő közegek energiájának visszanyerése, stb.). A Tesco célja, hogy 2020-ra a felére csökkenti épületeinek károsanyag-kibocsátását a 2006-os bázisévhez képest. Magyarországon elsőként vezette be száz százalékban lebomló bevásárlótáskáit, sőt visszaváltható „örökzöld” táskák is elérhetőek a pénztáraknál, melyeket csak egyszer kell megvásárolni. A „zöld iroda” szemléletmód szerint működnek központi irodái.
Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu, környezetvédelmi eredményei az ecotesco.hu weboldalon olvashatóak.Tesco a környezetért


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven