Kerti zöldhulladék-gyűjtés Budapest 2024

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2024-03-02 18:29:54

A szelektív gyűjtés részeként az FKF logóval ellátott "Kerti Zöldhulladékgyűjtő-zsákokba" helyezett zöldhulladékot meghatározott napokon gyűjtik és szállítják el.(x)

Budapesten elindult a zöldhulladékgyűjtés, ahol az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai a város tizenkilenc zöldövezetes kerületében járatrendszerűen szállítják el a kerti zöldhulladékot. A szelektív gyűjtés részeként az FKF logóval ellátott "Kerti Zöldhulladékgyűjtő-zsákokba" helyezett zöldhulladékot meghatározott napokon gyűjtik és szállítják el.

A kerti munkák során keletkező zöldhulladék, beleértve a lehullott faleveleket, metszett ágakat és gallyakat, fontos szerepet játszik a szelektív hulladékgyűjtésben. Az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió arra ösztönzi a lakosságot, hogy az kerti zöldhulladékot az előírt módon, azaz az FKF logójával ellátott "Kerti Zöldhulladékgyűjtő-zsákokban" helyezzék ki.

A zöldhulladékgyűjtés egyszerű és hatékony módja annak, hogy a zöldhulladékot ne égessük el vagy ne helyezzük el hulladéklerakóban, hanem inkább komposztáljuk. Az így keletkező komposzt újrahasznosítja a zöldhulladékot, hozzájárulva a fenntartható kertészkedéshez.

Az FKF az elszállítási napokat és további részleteket a Társaság honlapján, kerületi bontásban elérhető térképeken teszi közzé. A zöldhulladékot csak az érvényes elszállítási napon, reggel 5 óráig, jól látható helyre kérjük kihelyezni.

Kérjük, vegyenek részt a zöldhulladékgyűjtésben, és segítsenek fenntarthatóbbá tenni környezetüket. Az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió köszöni a lakosság együttműködését a tiszta és zöld városért!

A zöldhulladékgyűjtő-zsákok aktuális elérhetőségével kapcsolatos információkat az FKF a
weboldalán (www.fkf.hu) folyamatosan frissíti, ezért kérik, hogy azok beszerzésének
lehetőségével kapcsolatban elsődlegesen ott tájékozódjanak.

(Fotó: Budapesti Közművek)

 Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven