2012 évi Országos Kupakverseny eredménye

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-03-18 08:17:29

A kiírt kupakverseny során a honlapon regisztrált óvodák, általános és középiskolák mérkőztek meg egymással. Feladatuk az volt, hogy a meghirdetett határidőre minél több műanyag kupakot gyűjtsenek össze, és adják le az ország kupakleadó pontjainak bármelyikén.(x)

  
A verseny elsősorban ahhoz a Holofon Zrt.-hez köthető, amely meghatározó piaci részesedésével és 12.000 tonna évi termelési kapacitásával Magyarország vezető műanyag újrahasznosító „Zöld” vállalata. Fő tevékenysége az iparból és kereskedelemből származó műanyag hulladékok átvétele majd újrahasznosítása, melynek során a hulladékból alapanyagot, úgynevezett granulátumot állít elő, amiből a műanyag feldolgozók ismét késztermékeket készíthetnek. A Holofon Zrt. ezáltal kíméli az erőforrásokat, csökkenti a hulladék mennyiséget, a tevékenységével a gazdaságra is pozitív hatással van, valamint – innovatív vállalatként – folyamatos technológiai fejlesztéseket is végrehajt. Környezettudatos gondolkodása nem csak tevékenységében és technológiájában mutatkozik meg, egyik fő célkitűzése, hogy a közszemléletet megváltoztassa a műanyaghulladékokról: ez hívta életre a Kupakversenyt, amely mára a Vállalat saját „zöld” társadalmi felelősségvállalási programja lett.
 
A verseny legfontosabb díjkategóriája az 50 fő feletti intézmények díjazása. A legtöbb kupakot összegyűjtő három óvodát és iskolát díjazták.
Díjakról, összegyűjtött kupakokról az alábbi linkre kattintva tlálnak bővebb információt:

www.kupakverseny.hu


 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven