Trizsi szelektív gyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-02-08 11:51:48

Ez a kis falu az ország északi részén terül el pár kilométerre Aggtelektől. Nézzük csak hogyan gyűjtik az itt élő lakosok a szelektív hulladékot? A képről azt látjuk tisztán, és megtudtuk rendszeresen.(x)

A polgármester információja szerint a településnek nincs még hulladéknaptárja. Minden héten hétfőn viszik el a vegyes hulladékot, kéthetente pénteken a szelektívet a háztartásokból, és kéthetente a nagy szelektíves kukákból. Ezek a falu közepén helyezkednek el, nem messze a vegyes bolttól  Ott jártunkkor rend és fegyelem volt a tárolók közelében. Bár a kukák majdnem szintig voltak PET palackokkal, aludobozokkal, de sehol egy fecnit nem találtunk eldobálva a közelben sem. A családok zsákot kapnak a szolgáltatótól, amiben otthon gyűjtik szelektíven a hulladékot és a megadott napon kiteszik a ház elé a megtelt zsákot. Itt nem történik meg az az áldatlan állapot, mint több városban, hogy az így kitett zsákokból kiszedik az aludobozokat és a szétszakított, szétdobált hulladékokat ott hagyják.
Zöld hulladékot a családok feldolgozzák. Van ahol komposztot készítenek, vannak akik az állatoknak adják a lekaszált füvet, kidobott zöldségeket. Semmi nem vész kárba. 

A terület szolgáltatója az ÉHG Zrt, vagyis az Észak-magyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt.

 
 
  
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven