Az ökológiai lábnyom csökkentése cégünknél

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2012-08-06 10:01:25

Apró, átgondolt lépésekkel mi magunk is sokat teszünk cégünk környezettudatos működéséért. Ez a törekvés folyamatos. Nem csak a körülöttünk élőkre, de pénztárcánkra is pozitív hatással van. Melyek azok a dolgok, amik szép lassan szokássá váltak cégünknél?(x)

Napközben lehetőség van a természetes napfény hasznosítására, hisz hatalmas területen özönlik be irodánkba a napfény. Sötétedéskor viszont olyan lámpákat használunk, amelyekben energiatakarékosra cseréltük az izzókat, hogy lecsökkentsük a felhasznált energia mennyiségét.
studió68 - környezettudatosság szelektív hulladékgyűjtés

Az irodában elkerülhetetlen az informatikai eszközök használata. Számítógépeknél az alvó állapot alkalmazásával jelentős energia-megtakarítást értünk el. A papír- és festéktakarékos irodagépek lecserélése folyamatban van. A számítógépek modernizálása szintén. A már nem használt papírt, szórólapot, katalógust szelektíven gyűjtjük. Gondoskodunk a feleslegessé vált papírmennyiség elszállításáról is. Mivel öko termékek forgalmazásával is foglalkozunk, egyértelművé vált, hogy ilyen irodaszereket használunk a hétköznapokban. A felesleges e-mail nyomtatásokat elkerüljük, csak számlákat tárolunk mappákban, levelezést nem.

Bevezettük a műanyag palackok és az irodai papírhulladék szelektív gyűjtését. A CD-ket, DVD-ket, elemeket is külön gyűjtjük.

A konyhában drága vegytisztítószerek helyett ecetet, citromlevet használunk. Mindig összetapossuk a PET palackokat, és az adott helyen gyűjtjük. Konyhákban bögréket használunk az irodai kávézáshoz, teázáshoz az eldobható poharak helyett. Igyekszünk olyan termékeket vásárolni, amelyek csomagolásakor nem használnak felesleges anyagokat, így már a vásárlás során csökkenthetjük a hulladékképződést.

Több dolgozónk már kerékpáron (motoron) jár be dolgozni, amint megérkezik a jó idő. Így zöldülünk mi.

www.ecopromo.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven