Mosógépről tudni érdemes 2.

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-03-19 11:35:20

Nagyon sokk trükk van, amivel spórolhatunk a mosások alkalmával. Ezeket nevezhetjük gyakorlati tapasztalatoknak is. Ki, milyen programot használ? Milyen mosóport adagolunk és mennyit? Egyáltalán mosóporral mossunk..,vagy valami mással. Mindenestre tudjunk itt is szelektíven dönteni.(x)

Mindazonáltal, hogy ma már léteznek olyan mosógépek is, melyek extra képességekkel rendelkeznek (például találtam – bár egyenlőre csak az interneten – olyan gépet, melyet kifejezetten egyedülálló férfiaknak terveztek, három különálló betöltő nyílással előválogatható vele a szennyes és jelzi is, ha valamelyik megtelik, és hasonlóképpen rácsodálkoztam a szerelőnek hiba esetén sms-t küldő csodagépre is), úgy döntöttem, hogy amíg a magától kiteregető mosógép nem jelenik meg a piacon (ez ugyanis már rendkívül érdekelne), addig átlagosabb szempontokat veszek figyelembe és egyenlőre még vállalom, hogy magam hívom fel a szerelőt, ha esetleg erre szükség lesz.

Számomra fontos szempont, hogy a mosógépen legyen ún. gyors program. Sokszor előfordul, hogy átlagos vagy átlag alatti szennyezettségi fokú ruhákat mosok (ebben az esetben bőven megfelelő a rendszerint alacsony – 30-40 – hőfokon mosó 30 perces program, nem beszélve arról, ha idő szűkében nincs mód végigfuttatni egy normál 1,5-2 órás programot.

Feltétlenül fontos, hogy a mosógép minél több különleges programot tudjon a hagyományosan ma már szinte minden mosógépen megtalálható delikát (gyapjú ruhaneműk mosására alkalmas) programon kívül.

Ilyen különleges program például a „handwash” program is, melyben megmondom őszintén, először nem hittem, de aztán győzött a kísérletező kedv és a bátorság, és megérte. Hacsak nincs kifejezetten előírva a vegytisztítás egy ruhára, ezen a programon bármit kíméletesen ki tudok mosni, ráadásul 1 óra alatti időtartamon és a ruhák többségét még vasalni sem kell (egyes mosógépeken a handwash programhoz hasonló vasaláskönnyítő program található).

Tetszik még a sport program.. Ha valakinek sok a sportolásból származó szennyese, vagy gyakran szeretne sport cipőt mosni a mosógépben, annak ajánlani tudom, hogy ilyen képességgel rendelkező készüléket válasszon.
Egyes mosógépeken található ún. féltöltet-program. Sokszor előfordulhat, főleg kis családoknál vagy egyedülállóak háztartásában, hogy lassan telik meg a mosógép, a már szennyes ruhákat viszont szeretnénk kimosni. Ennél a programnál azt kell tudni, hogy a vízmegtakarítást az öblítések számának korlátozásával, vagy alacsonyabb vízszint alkalmazásával biztosítja a program.

Ha valaki sokszor mos éjszaka, választhat éjszakai programot tudó mosógépet. Ennek lényege a csöndes működés, hiszen elmarad a centrifugálás. Fontos viszont tudni, hogy az öblítő-stop miatt a készülék ezen a programon több vizet használ fel.
A késleltetett indítás program is praktikus lehet, ezzel biztosítható ugyanis, hogy a mosógép épp akkor legyen kész, amikor az nekünk kényelmes (pl. amikor épp hazaérünk és elkezdhetünk teregetni), de ugyanez a program alkalmas annak beállítására is, hogy a készülék éjszaka, éjszakai áramfogyasztás mellett működjön.
Forrás: CECED
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven