Szelektív hulladékgyűjtés a gyakorlatban

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-03-08 15:44:02

Ki viszi el? Miben gyűjtsek? Hol lehet kapni? Kit keressünk? Mára már gyakori kérdésekké váltak. Látjuk, hogy igény van arra, hogy az elméletben szépen működő szelektív hulladékgyűjtést a napi gyakorlatba is beépítsük. Az ehhez szükséges tárolóedények, kukák, tömörítők, palackprések, tájékoztató jelölések beszerzését és annak fellehetőségét átlátható rendszerbe összefoglaljuk.(x)

Közvélemény kutatások szerint az ország fele szelektíven gyűjti a hulladékot. A gyakorlatban azonban kevesebb hulladék kerül összegyűjtésre, mint azt az emberek állítják. Az egyszer biztos, hogy nincs ember Magyarországon aki ne hallott volna arról mi fán terem a szelektív hulladékgyűjtés. Ezt lehetne szó szerint is érteni, hisz a papír hulladék újrahasznosításával tekintélyes mennyiségű fát mentünk meg a kivágástól. Persze amíg nem a mi kertünkből vágják ki a fát sokan érdektelenek a téma iránt.

2015-re kötelezően szelektíven fogunk gyűjteni? Az új szelek ezt rebesgetik. Aki szelet vet vihart arat alapon ez sokkal hamarabb aktuálissá válhat, mint gondolnánk.

Sokunk már az elméleti tudás alapjait megvetettük magunkban és most már a praktikus, logikus gyakorlati megvalósításán fáradozunk. A Szelektív.HU portál, minden nap információkkal látja el a környezettudatosságra vágyókat. Havonta több mint negyvenezer egyedi látogatója, és havi több száz megkeresés is ezt tükrözi. Egyre több intézmény, társasház keresi nálunk az információkat, mely megoldás esetén gyakorlati kivitelezésre irányul.

Ki viszi el? Miben gyűjtsek? Hol lehet kapni? Kit keressünk? Mára már gyakori kérdésekké váltak. Látjuk, hogy igény van arra, hogy az elméletben szépen működő szelektív hulladékgyűjtést a napi gyakorlatba is beépítsük. Az ehhez szükséges tárolóedények, kukák, tömörítők, palackprések, tájékoztató jelölések beszerzését és annak fellehetőségét átlátható rendszerbe összefoglaljuk.

Az igény mellett egyre nagyobb a kínálat is. Láthatjuk nagyáruházak, kiskereskedők százait, akik sokszor nem odaillő módon szelektív hulladékgyűjtést segítő eszközöket árulnak. A legjobb példa erre, az amikor mobiltelefont árusító kicsi boltban vígan megfér a PET palack tömörítésére alkalmas palackprés. Az üzletág fejlődik a kínálat bővül. A panellakástól kezdve az intézmények igényeinek megfelelően mindenki talál eszközt, hogy a szelektív hulladékgyűjtést a gyakorlatban praktikus eszközökkel, berendezésekkel valósíthassák meg.

A kirakat.szelektiv.hu portál ezek eszközök bemutatásával, összegyűjtésével igyekszik felkészülni a várható változásokra.
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven