Coca Cola beszünteti?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-02-24 11:54:17

Elfogtunk egy levelet. Heves érzelmeket váltott ki belőlünk. Felháborodást, keserűséget, szomorúságot. Az elmúlt 15 évben azért dolgozunk, hogy ne a hulladékot termelő tömegfogyasztás számítson társadalmi értéknek, hogy a lakosság, a kereskedők, a gyártók és a politika a megelőzésre koncentráljon és inkább újrahasználjon, mintsem újrahasznosítson.(x)

Felhívtuk a figyelmet a javítóműhelyekre, a hosszú ideig használható cikkekre, de szakmapolitikai szempontból talán a legfontosabb mégis a csomagolási hulladékok ügye volt és lesz is.

Hosszú évekkel ezelőtt, amikor a vállalat legnagyobb versenytársa a Pepsi kivonta visszaváltható palackjait, tüntetést szerveztünk. A pezsgős üvegeknek már temetést rendeztünk a Humusz-ház kertjében. Hogy most mit fogunk lépni, még nem tudjuk, de az biztos, nem hagyjuk szó nélkül, hogy teljesen eltűnjenek a visszaváltható alternatívák.

Közöljük a levelet, hogy az olvasó is kialakíthassa első kézből a véleményét.

A forgalmazókat úgy tájékoztatták, hogy 30-40 százalékkal csökkent 2010-ben a betétdíjas csomagolások iránti kereslet, és tovább sulykolják, hogy tulajdonképpen a fogyasztók az egyutas csomagolásnak örülnek, mert az kényelmes. Ráadásul minden konkrétum nélkül, a "nemzetközi gyakorlatra" hivatkoznak. Szerintünk a fogyasztók annak örülnek, ha van választási lehetőségük és nem kell kifizetniük a gyártó környezetszennyezését is. Nyilvánvaló, hogy ha egyre kevesebb betétdíjas termék kerül az üzletbe, és minél eldugottabb helyre teszik azokat az eladás helyén, annál kevesebben fogják választani. Ebben jelentős szerepe van tehát a gyártó manipulációjának, a szelektív gyűjtést egyetlen üdvözítő megoldásként feltüntető gyártói-koordinálói kommunikációnak.
Tovább a cikkre:Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven