Veszélyes hulladékok a háztartásban: Fénycsövek 6.

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-03-09 00:14:58

Mindennapi életünkben számos olyan terméket használunk, amelyek veszélyes anyagokat tartalmaznak. Miután ezeket külön kell gyűjteni, biztonságos helyen is kell tárolni. A veszélyes hulladékok a kijelölt hulladékudvarokban leadhatók. Évente legalább egy alkalommal az önkormányzatok is szerveznek gyűjtőakciót. Semmiképp ne dobjuk ki a gyűjtőszigetekre! Speciális gyûjtõedényekbe rakják, az elszállításig zárt helyen tárolják ezeket a hulladékokat.(x)

Savak, lúgok, fényképészeti vegyszerek, mosószerek

Háztartási tisztítószerek, kozmetikumok és egyéb vegyszerkészítmények maradékai, csomagolóeszköze jelentik ezt a hulladékcsoportot, amely nagyon sokféle hatású és megjelenési formájú lehet, így csak példaként lehet felsorolni közülük néhányat. A környezetre gyakorolt hatásuk is sokrétű, egyedi mérlegelést igényel a kezelés megoldása. Mivel nem lehet általános szabályokat kimondani, ezért különösen figyelni kell arra, hogy bánunk ezekkel a hulladékokkal. Tanácsolható, hogy használjuk fel teljes mértékben ezeket a vegyszereket és kiöblítve dobjuk a csomagolóeszközt a hulladékba.

Várható megjelenési formák: sav hatóanyag-tartalmú hulladékok, lúgtartalmú hulladékok, perklór-etilén, szén-tetraklorid, triklór-etilén, -etán, aceton, etil-, butil-, metil-acetát, metil-etil-keton, mosószerek tárolásából és felhasználásából származó hulladékok, szintetikus felületaktív anyagok, ismeretlen összetételű gázokat tartalmazó gáz- és szórópalackok.

Fénycsövek és egyéb higanytartalmú hulladékok

Higanyos hőmérők és nyomásmérők, higanygőzlámpák, amalgám, fénycsövek és egyéb higanytartalmú hulladékok alkotják ezt a hulladékcsoportot.

A higany környezeti veszélyessége abból ered, hogy környezeti hőmérsékleten párolog, és a higanygőz belélegzése káros az egészségre.
Forrás: kvvm.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven