Továbbajánlási program nyertes cégei bemutatása

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-11-26 21:55:55

Az INEST Nonprofit Kft. 2010. szeptember 13. és 2010. november 1. között hirdette meg új programját, amelyben arra kérte partnereit, hogy ajánlják tovább a szolgáltatásait. A továbbajánló cégek között az INEST Zamioculcas szobanövényeket sorsolt ki, amelyeket 2010. november elején ki is szállított az alábbi budapesti cégekhez:(x)

1./ Epsylon-Natura Kft
2./ NESsT
3./ BME Oktatásinnovációs és Felnőttképzési Központ
4./ Petőfi Irodalmi Múzeum

A továbbajánlási program kiírásának megfelelően az alábbiakban rövid ismertetőt adunk ezekről a fenti cégekről.

1./ Az Epsylon-Natura Kft. 2004-ben alakult. Rogács István, a cég a cég környezetvédelmi megbízottja szerint azért döntöttek az INEST szolgáltatásainak igénybevétele mellett, mert fontosnak tartják a hasznosítható hulladékok minél nagyobb arányú szelektív gyűjtését, és visszaforgatását a termelésbe. A cég alapprofiljai között is szerepel a hulladékgazdálkodási tanácsadás. „Véleményem szerint egy vállalkozás szempontjából az INEST pontosan azon két kritériumot elégíti ki, amiért a legtöbb helyen nem kezdenek neki a szelektív gyűjtésnek: ez a kényelem, és a díjmentesség” – mondja a környezetvédelmi szakmérnök. Az Epsylon-Natura Kft.-nél eddig a papírgyűjtéssel kapcsolatban csak pozitív tapasztalatok vannak: „A gyűjtődoboz esztétikus és higiénikus, a szállítás szervezett, a szállító udvarias” – ismertet fontos ismérveket Rogács István.

2./ A NESsT egy olyan nemzetközi nonprofit szervezet, amely 9 éve működik Magyarországon. „A 2009-es CSR Piac rendezvényen az INEST-tel szomszédos standon állítottunk ki, innen szereztünk tudomást a lehetőségről. Mivel számunkra ez a szolgáltatás nem kerül semmibe, nem is volt kérdés, hogy igénybe vesszük, hiszen alapvetően az újrahasznosítás hívei vagyunk” – ismerteti Tóth Laura, vállalkozásfejlesztési munkatárs a szelektív irodai papírgyűjtés melletti döntés okait. Eddigi tapasztalataik pozitívak, nem jelent különösebb kényelmetlenséget számukra a szelektív papírgyűjtés. A dobozok ürítésére sem kell sokat várni. A NESsT azért ajánlotta másoknak is az INEST szolgáltatásait, mert „szeretnék, hogy a magyar irodák zöldüljenek!”


3./ BME Oktatásinnovációs és Felnőttképzési Központ 1997 óta működik. Fehér Krisztina hivatalvezető tájékoztatása szerint azért döntöttek az INEST szolgáltatásainak igénybevétele mellett, mert 2009 nyarán belevágtak egy zöld iroda projektbe, ahol az volt a cél, hogy elérjék az iroda minden szempontból környezettudatos működését. „Az INEST-re akkor találtunk rá az interneten, amikor alapvetően csak egy korrekt megjelenésű szelektív papírgyűjtőt szerettünk volna beszerezni” - idézi fel a kezdeteket Fehér Krisztina. Az eddigi tapasztalatokról így nyilatkozik a hivatalvezető: „Ez egy nagyon jó szolgáltatás, nagyon hálásak
vagyunk érte! Annak is nagyon örülnénk esetleg a jövőben, ha minden fajta papírhulladékot lehetne gyűjteni. Az ügyintézés mindig tökéletes működik, a kollégák kedvesek és segítőkészek.”


Az INEST a továbbajánlási programot eredményesnek tartja és meghirdetését jövőre is tervezi.


INEST NonProfit Kft. szervezet-ismertető:
A cég 2008-ban kezdte meg a környezet kímélését, megóvását célzó tevékenységét, amelynek fókuszában a szelektív papírfelesleg-gyűjtésre való nevelés és ösztönzés áll. Sikeres működésüket bizonyítja, hogy az INEST 2008 ősze óta tartó aktivitása óta már 4500 szál 20 méteres fát mentett meg. A cég filozófiájának fontos része az a gondolat, hogy a környezettudatos magatartás a jövő generációi számára lehetővé teszi, hogy ők is élvezhessék még a természet adta szépségeket.

INEST NonProfit Kft
 

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven