Amikor a szemetes szemetel

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-11-06 00:55:16

Naponta kapjuk a leveleket olvasóinktól, amiben fotókkal, videókkal támasztják alá a szelektív gyűjtőszigetek állapotának tarthatatlanságát. Valamint azt a tényt, hogy az illetékes hatóság semmit nem tesz az ügy érdekében.(x)

Budaörsi lakostól kaptuk az alábbi levelet.
"Volt alkalom megfigyelni, hogy a helyi cég alkalmazottjai, amely cég a mellényén a "Tisztább Budaörsért" feliratot viseli, nem hogy nem takarítja a szelektív hulladékgyűjtő környékét, ami egyébként kötelességük lenne, hanem még maguk is hozzájárulnak a vizuális és valós környezetszennyezéshez akkor, amikor eldobálják el azokat a szemétfajtákat, amik épp nem abba a körbe esnek,amit szállítanak.
 
Amikor a szemetes is szemetel.

Az is a BTG hibás működtetésének része, hogy előbb érkezik a mindenes platós kocsi -ami a kézzel jól mozdítható szemetet ugyan elviszi, de az apróbb, szél által a környéket beteríthető szemetet ott felejti-, és csak utána érkeznek a kukaborítók, akik munkájuk során újabb apró szemetet hagynak a környéken. Szemmel láthatólag ez nem zavarja őket. Pedig közterületen szemetelni még nekik sem szabad!

A hulladék szállítása során olyan gondossággal kell eljárni, hogy a hulladék szállítójárműbe való ürítésekor, illetőleg a szállítás folyamán ne szóródjon és más környezet-terhelést ne idézzen elő.

A hulladék összegyűjtése során a gyűjtőedényt lecsukott fedéllel kell arra a helyre visszahelyezni, ahonnan a Szolgáltató felvette, a hulladék szállítása során keletkező sze­metet, illetve egyéb szennyeződéseket a Szolgáltató köteles haladéktalanul eltávolítani, az eredeti környezeti állapotot helyreállítani, amennyiben azok tevékenysége során, vagy azzal kapcsolatban álltak elő.
Tovább a blogra:
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven