Amikor a szemetes szemetel

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-11-06 00:55:16

Naponta kapjuk a leveleket olvasóinktól, amiben fotókkal, videókkal támasztják alá a szelektív gyűjtőszigetek állapotának tarthatatlanságát. Valamint azt a tényt, hogy az illetékes hatóság semmit nem tesz az ügy érdekében.(x)

Budaörsi lakostól kaptuk az alábbi levelet.
"Volt alkalom megfigyelni, hogy a helyi cég alkalmazottjai, amely cég a mellényén a "Tisztább Budaörsért" feliratot viseli, nem hogy nem takarítja a szelektív hulladékgyűjtő környékét, ami egyébként kötelességük lenne, hanem még maguk is hozzájárulnak a vizuális és valós környezetszennyezéshez akkor, amikor eldobálják el azokat a szemétfajtákat, amik épp nem abba a körbe esnek,amit szállítanak.
 
Amikor a szemetes is szemetel.

Az is a BTG hibás működtetésének része, hogy előbb érkezik a mindenes platós kocsi -ami a kézzel jól mozdítható szemetet ugyan elviszi, de az apróbb, szél által a környéket beteríthető szemetet ott felejti-, és csak utána érkeznek a kukaborítók, akik munkájuk során újabb apró szemetet hagynak a környéken. Szemmel láthatólag ez nem zavarja őket. Pedig közterületen szemetelni még nekik sem szabad!

A hulladék szállítása során olyan gondossággal kell eljárni, hogy a hulladék szállítójárműbe való ürítésekor, illetőleg a szállítás folyamán ne szóródjon és más környezet-terhelést ne idézzen elő.

A hulladék összegyűjtése során a gyűjtőedényt lecsukott fedéllel kell arra a helyre visszahelyezni, ahonnan a Szolgáltató felvette, a hulladék szállítása során keletkező sze­metet, illetve egyéb szennyeződéseket a Szolgáltató köteles haladéktalanul eltávolítani, az eredeti környezeti állapotot helyreállítani, amennyiben azok tevékenysége során, vagy azzal kapcsolatban álltak elő.
Tovább a blogra:
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven