Díjmentes házhoz menő szelektív gyűjtés Újbudán

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-10-08 00:38:06

A szelektív hulladékgyűjtés annál hatékonyabb minél több értékes hulladékot - a keletkezési helyéhez legközelebb - különválogatva tudjuk gyűjteni. A szelektív hulladékgyűjtés annál hatékonyabb minél több értékes hulladékot - a keletkezési helyéhez legközelebb - különválogatva tudjuk gyűjteni.(x)


A különféle típusú hulladékok kiválogatásának mennyisége viszont nagyon fontos. Azok a társasházak, melyek részt vesznek a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programban, nemcsak környezetüket védik, hanem a pénztárcájukat is.Százezreket spórolhatunk!
Azok a társasházak melyek részt veszneka házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programban, nemcsak környezetüket védik hanem pénztárcájukat is.
Egy példa:
1 darab 240 l-es kuka egyszeri ürítése 1.500,- *1 év azaz 52 hét alatt heti 3-szor ürítése esteén (1.500,-*52 hét * 3 ürítés) 234 000,- összeg.
Amennyiben a szelektív gyűjtés eredményeképp a házban keletkezett kommunális hulladék mennyisége tartósan lecsökken akkor a hagyományos kuka visszaadását a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája felé írásban lehet jelezni.

A társasházakban a papír és a műanyag hulladék különválogatva 1-1 hagyományos méretű kukába kerülnek. Ezeket a kukákat díjmentesen szállítják el, de fontos hogy a lakók fegyelmezetten, következetesen, szennyezettség mentesen gyűjtsék bele a megfelelő hulladékot.

Házon belül, folyosónként, emeletenként is lehet szervezni a hulladékok szelektált módon való gyűjtését, gondnokkal, takarítóval szoros együttműködésben. Kicsi odafigyelés és összefogás segítségével a környezetünket óvjuk, és magunknak is spórolhatunk.

Az Újbuda Önkormányzat Környezetvédelmi Osztálya, a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt., és az Újbudai Szelektív Információs Iroda minden segítséget, információt megad a lakóközösségeknek, és azok képviselőinek. Továbbra is várjuk Önöket a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programjára.

A Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Osztály, 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. címre írásban, vagy e-mailen koren.zsuzsa@ujbuda.hu címre írhatják meg észrevételeiket, javaslataikat.

Ez esetben kérjük adja meg a következő adatait:
e-mail cím és vagy telefonszám,
lakcím, ház jellege, (családi ház, társasház lakásszám).
A jelentkezést az Újbudai Szelektív Információs Irodához is eljuttathatja., melynek címe: 1119 Budapest Tétényi út 29.
E-mail: iroda@szelektiv.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven