Díjmentes házhoz menő szelektív gyűjtés Újbudán

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-10-08 00:38:06

A szelektív hulladékgyűjtés annál hatékonyabb minél több értékes hulladékot - a keletkezési helyéhez legközelebb - különválogatva tudjuk gyűjteni. A szelektív hulladékgyűjtés annál hatékonyabb minél több értékes hulladékot - a keletkezési helyéhez legközelebb - különválogatva tudjuk gyűjteni.(x)


A különféle típusú hulladékok kiválogatásának mennyisége viszont nagyon fontos. Azok a társasházak, melyek részt vesznek a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programban, nemcsak környezetüket védik, hanem a pénztárcájukat is.Százezreket spórolhatunk!
Azok a társasházak melyek részt veszneka házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programban, nemcsak környezetüket védik hanem pénztárcájukat is.
Egy példa:
1 darab 240 l-es kuka egyszeri ürítése 1.500,- *1 év azaz 52 hét alatt heti 3-szor ürítése esteén (1.500,-*52 hét * 3 ürítés) 234 000,- összeg.
Amennyiben a szelektív gyűjtés eredményeképp a házban keletkezett kommunális hulladék mennyisége tartósan lecsökken akkor a hagyományos kuka visszaadását a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája felé írásban lehet jelezni.

A társasházakban a papír és a műanyag hulladék különválogatva 1-1 hagyományos méretű kukába kerülnek. Ezeket a kukákat díjmentesen szállítják el, de fontos hogy a lakók fegyelmezetten, következetesen, szennyezettség mentesen gyűjtsék bele a megfelelő hulladékot.

Házon belül, folyosónként, emeletenként is lehet szervezni a hulladékok szelektált módon való gyűjtését, gondnokkal, takarítóval szoros együttműködésben. Kicsi odafigyelés és összefogás segítségével a környezetünket óvjuk, és magunknak is spórolhatunk.

Az Újbuda Önkormányzat Környezetvédelmi Osztálya, a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt., és az Újbudai Szelektív Információs Iroda minden segítséget, információt megad a lakóközösségeknek, és azok képviselőinek. Továbbra is várjuk Önöket a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés programjára.

A Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Osztály, 1113 Budapest, Bocskai út 39-41. címre írásban, vagy e-mailen koren.zsuzsa@ujbuda.hu címre írhatják meg észrevételeiket, javaslataikat.

Ez esetben kérjük adja meg a következő adatait:
e-mail cím és vagy telefonszám,
lakcím, ház jellege, (családi ház, társasház lakásszám).
A jelentkezést az Újbudai Szelektív Információs Irodához is eljuttathatja., melynek címe: 1119 Budapest Tétényi út 29.
E-mail: iroda@szelektiv.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven