Fújt fólia

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-08-04 00:32:02

A folpackról, mint csomagolóanyagról olvashattak cikket olvasóink. Ebben leírtuk, hogy lágyítókat tartalmaznak, mely kioldva mérgező lehet.(x)

Naponta sok levelet kapunk, nagyon örülünk minden visszajelzésnek olvasóinktól. Így történt ez a napokban is. Egy magyar fóliagyártás tulajdonosa írt, és mi közzétesszük az e területen végzett fejlsztésüket, ami mint írja világviszonylatban is jelentős.
 
Tökéletes fólia akkor gyártható, ha minden paraméterét tekintve (vastagság, hőmérséklet, anyagszerkezet, sebesség a kerület mentén…) homogén anyag lép ki a szerszám állandó méretű résén egy intenzív és egyenletes hűtéssel rendelkező térbe.A fólia gyártására leginkább elterjedt és széles körben preferált eljárás a fólia fúvás. A leggyakrabban alkalmazott fólia fúvó gépek segítségével általában ±15–20% tűréssel tudunk fóliát gyártani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy elméletileg 20 mikronos fólia gyakorlatilag 16 és 24 mikron közötti vastagságú. A leggyengébb láncszem hasonlatnak megfelelően, ez a fólia csak a 16 mikronos keresztmetszetnek megfelelő teherbírású, vagyis a teherbírása megegyezik egy olyan fóliáéval, amely mindenhol 16 mikron vastagságú. Ezzel a technológiával gyártott fólia rengeteg anyagtöbbletet tartalmaz, mely egy pontosabb gyártási eljárással kiküszöbölhető és a fóliánk teherbírása nem csökken.
Ezen meggondolások alapján kezdtük el azt a fejlesztő munkát melynek eredménye egy olyan technológia, mely az anyagtöbbletet megszüntetése mellett növeli a fólia teherbírását. Ezen új technológia segítségével a fólia tűrése ±1–2% között tartható, és a fólia szövetszerkezete pedig a teherbírás szempontjából egy kedvezőbb orientáltságú hálós struktúrát képez, melynek következtében a mechanikai mutatók 10–15%-kal növekszenek.
Az új technológia esetén tehát a fenti névlegesen 20 mikronos fólia egy névlegesen 17,5 mikronos fóliával kiváltható. Ha azonban figyelemben vesszük a kedvező szövetszerkezeti változásokat, akkor egy 16 mikronos fólia is tökéletesen helyettesíti a korábbi 20 mikronos fóliát. Az új technológia segítségével tehát körülbelül 25–30% anyagot takaríthatunk meg, s ennek következtében világviszonylatban több millió tonnával kevesebb hulladékkal terheljük a környezetünket. Pelcz Antal ügyvezető igazgató
Forrás: www.drpack.hu 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven