Tiszta világ tiszta emberektől

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-07-20 08:00:00

Ha mindenki ilyen lelkesen, odaadással foglalkozna a hulladékokkal, akkor tiszta világban élhetnénk. Az Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Környezetvédelmi Osztály megbízásából a Szelektív.HU környezettudatos foglalkozást rendezett a Montágh Imre Ált. Isk., Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában.(x)

A Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Szakiskola komplex oktatási intézmény, ahol az értelmileg sérült- tanulásban akadályozott, és halmozottan sérült gyermekek képzése folyik. Környezettudatos, játékos foglakozáson bizonyítottak, hisz a szelektív hulladékgyűjtéssel - és a hozzá kapcsolódó teendőkkel - teljes mértékben tisztában lévő gyerekek, remekül teljesítettek. Kitartó, következetes magatartásuk, megnyilvánulásuk bizonyítja az intézmény törekvéseit a környezettudatos szemléletre való oktatás területén is. Az iskolában a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos nevelés több ponton is megtalálható.

A nyári táborban 2010. július 14-én környezettudatos foglalkozást rendezett az Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Környezetvédelmi Osztály megbízásából a Szelektív.HU. A PET palack hulladékok köré épített tematika elsősorban játékos módon vonta be a gyerekeket, hogy a könnyed foglalkozás sokáig emlékezetes maradjon. A gyerekek- remek hangulatban - közösen állták a feladatokat, élvezték a játékokat.

Egy palackpréselő – és palackdöntögető verseny , illetve a végén, egy általuk készített PET palack alapanyagú autó. Versenyeztetés keretében játékosan mutattuk be a gyerekeknek, hogy a hulladékok újrahasznosításához milyen alapfolyamatokra van szükség. A palackok tömörítése fontos lépés. A térfogat csökkentéséhez, a préselt palackokat fogaskerekek zúzzák össze, melyet egy lökdösődő, pattogó, gumifogakkal rendelkező labda szimbolizált. Következő feladatként a résztvevők egy autót készíthettek – szintén műanyag palackokból és kupakokból- mely a műanyag újrahasznosítás utolsó fázisát volt hivatott bemutatni, amikor is a hulladékból új termék készül. Ezeket az autókat a gyerekek saját maguk róbálhatták ki , melyet versenyen is indíthattak.

A több mint 30 gyerek igazán tiszta szívből vett részt a foglalkozáson, örömmel, játszottak, versenyeztek, építettek. Hatalmas lelkesedésük minta lehet mindenki számára. Ha mindenki csak fele ilyen lendülettel gyűjtené, tömörítené a PET palack hulladékokat, akkor már tiszta világban élnénk. Őszinte gondolataik, cselekedeteik tették színessé a napot.

A foglalkozás végén érdekes tollat, napelemes számológépet kaptak a gyerekek melyek egyébként ugyanúgy az újrahasznosítás folyamata által készültek. A toll- ajándékot a NetenVegyen.Hu ajánlotta fel csakúgy, mint a lökdösödő golyót a napelemes számológépet és a háztartási palackpréseket., amiért a szervezők külön köszönetet mondanak.
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven