Környezetbarát baba pelenka

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-07-14 00:52:18

A nyugat-európai országokban egyre inkább teret hódít a mosható nadrágpelenkák használata.Kezd divattá válni a környezeti értékekre jobban ügyelő szülők körében. Már Magyarországon is kaphatók a Bambino Mio mosható nadrágpelenkák és pelenkázási kiegészítők. Lássuk ezek előnyeit az eldobható pelenkákkal szemben.(x)

Az eldobható pelenkák kétszeresen is károsak a környezetre. Először is a gyártásnál, hiszen nagy mennyiségű, klórral fehérített papírra, plusz számos mű-anyagra és jelentős mennyiségű vízre van szükség az elkészítésükhöz. Másodszor pedig a használat után szennyeznek. A lakossági hulladék mennyiségének 5-8%-a eldobható pelenka. Ez a mennyiség még egy olyan kis országban, mint Magyarország is jelentős környezeti gondot okoz, nem is beszélve arról, hogy könnyen elkerülhető lenne.

* Védd a környezetet! A mosható nadrágpelenkák használata környezetbarát megoldás. Ha azt szeretnénk, hogy a kicsink felnőtté válását ne a hulladékhegyek növekedése kísérje, akkor nem szabad eldobható pelenkát használni.

* Legyen kényelmesebb a babának! Sokkal kellemesebb a babának természetes textil anyagban élni, mint papír és műanyag keverékébe csomagolva.

* Maradjon egészségesebb a baba bőre! Az eldobható pelenkák az extrém vízfelszívó hatásnak köszönhetően vizet vonnak el a baba bőréből is, dehidratálja azt, ezért nagyobb az esély, hogy kiütések jelentkezzenek. A mosható textilpelenkák nedvszívó hatása természetes folyamatok eredménye, nem okoz bajt a baba bőrének.

* Legyen hamarabb szobatiszta a baba! Mosható pelus használatával lerövidül a pelenkázási idő, a babák hamarabb válnak szobatisztává, mert a közvetlenül érzik és tapasztalják meg a bepisilés és bekakilás következményét.

* Le a vegyszerekkel! A mosható textilpelenkák nem tartalmaznak poliakrilát zselét, ami az eldobható pelenkákban a vízfelszívást biztosítja. Ezen kívül az eldobható pelenkák dioxint is tartalmaznak, amely a legveszélyesebb mérgek egyike.

* Takaríts meg vele egy kis pénzt! A mosható nadrágpelenkák használata még a mosószer, a mosáshoz szükséges víz és energia árával számolva is olcsóbb, mint eldobható társaiké. A második baba használhatja ugyanazokat a pelusokat, mint az első.
Forrás: NatureZone
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven