Környezetbarát baba pelenka

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-07-14 00:52:18

A nyugat-európai országokban egyre inkább teret hódít a mosható nadrágpelenkák használata.Kezd divattá válni a környezeti értékekre jobban ügyelő szülők körében. Már Magyarországon is kaphatók a Bambino Mio mosható nadrágpelenkák és pelenkázási kiegészítők. Lássuk ezek előnyeit az eldobható pelenkákkal szemben.(x)

Az eldobható pelenkák kétszeresen is károsak a környezetre. Először is a gyártásnál, hiszen nagy mennyiségű, klórral fehérített papírra, plusz számos mű-anyagra és jelentős mennyiségű vízre van szükség az elkészítésükhöz. Másodszor pedig a használat után szennyeznek. A lakossági hulladék mennyiségének 5-8%-a eldobható pelenka. Ez a mennyiség még egy olyan kis országban, mint Magyarország is jelentős környezeti gondot okoz, nem is beszélve arról, hogy könnyen elkerülhető lenne.

* Védd a környezetet! A mosható nadrágpelenkák használata környezetbarát megoldás. Ha azt szeretnénk, hogy a kicsink felnőtté válását ne a hulladékhegyek növekedése kísérje, akkor nem szabad eldobható pelenkát használni.

* Legyen kényelmesebb a babának! Sokkal kellemesebb a babának természetes textil anyagban élni, mint papír és műanyag keverékébe csomagolva.

* Maradjon egészségesebb a baba bőre! Az eldobható pelenkák az extrém vízfelszívó hatásnak köszönhetően vizet vonnak el a baba bőréből is, dehidratálja azt, ezért nagyobb az esély, hogy kiütések jelentkezzenek. A mosható textilpelenkák nedvszívó hatása természetes folyamatok eredménye, nem okoz bajt a baba bőrének.

* Legyen hamarabb szobatiszta a baba! Mosható pelus használatával lerövidül a pelenkázási idő, a babák hamarabb válnak szobatisztává, mert a közvetlenül érzik és tapasztalják meg a bepisilés és bekakilás következményét.

* Le a vegyszerekkel! A mosható textilpelenkák nem tartalmaznak poliakrilát zselét, ami az eldobható pelenkákban a vízfelszívást biztosítja. Ezen kívül az eldobható pelenkák dioxint is tartalmaznak, amely a legveszélyesebb mérgek egyike.

* Takaríts meg vele egy kis pénzt! A mosható nadrágpelenkák használata még a mosószer, a mosáshoz szükséges víz és energia árával számolva is olcsóbb, mint eldobható társaiké. A második baba használhatja ugyanazokat a pelusokat, mint az első.
Forrás: NatureZone
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven