A szelektív hulladékot nem öntik össze ugye?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-07-02 00:04:31

Magyarországon 2009-ben 830 ezer tonna csomagolási hulladékot bocsátottak ki a csomagoló, töltő vállalatok. Az Európai Unió előírásainak az megfelelően, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. 2012-re a 60%-os hasznosítási arány elérését tűzte ki céljául"- mondta Viszkei György, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.(x)

"Ez azonban csak úgy érhető el, hogy növeljük a lakosság által elérhető gyűjtőpontok számát, aktívabb részvételre ösztönözzük a már szelektálókat és egyre több olyan helyen biztosítunk gyűjtési lehetőséget, ahol hulladék keletkezik" - tette hozzá a szakember.

A gyűjtőedények színe és száma területenként változik és a módja is. Nagyon sok visszajelzést kapunk mi is olvasóinktól ebben az ügyben.  Sok helyen leírták, megmutatták, de még mindig él a hiedelem, hogy a kukásautó összeönti a lakosság által szorgalmasan válogatott hulladékot. 

Mi is bemutattunk már videót erről. Most képekben is láthatják pl. Baján hogyan történik mindez. Messziről valóban az látható, hogy a daru által felemelt kuka tartalma összeöntve landol a teherautón, de mint a képek is bizonyítják ott külön rekeszekbe kerül.

Logikátlan a feltevés, hisz miért építenének ki sok százezer forintért gyűjtőszigeteket, ha egyetlen mozdulattal mindezt összeöntenék.

 
 Forrás: Hulladekboltermek.hu

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven