A szelektív hulladékot nem öntik össze ugye?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-07-02 00:04:31

Magyarországon 2009-ben 830 ezer tonna csomagolási hulladékot bocsátottak ki a csomagoló, töltő vállalatok. Az Európai Unió előírásainak az megfelelően, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. 2012-re a 60%-os hasznosítási arány elérését tűzte ki céljául"- mondta Viszkei György, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.(x)

"Ez azonban csak úgy érhető el, hogy növeljük a lakosság által elérhető gyűjtőpontok számát, aktívabb részvételre ösztönözzük a már szelektálókat és egyre több olyan helyen biztosítunk gyűjtési lehetőséget, ahol hulladék keletkezik" - tette hozzá a szakember.

A gyűjtőedények színe és száma területenként változik és a módja is. Nagyon sok visszajelzést kapunk mi is olvasóinktól ebben az ügyben.  Sok helyen leírták, megmutatták, de még mindig él a hiedelem, hogy a kukásautó összeönti a lakosság által szorgalmasan válogatott hulladékot. 

Mi is bemutattunk már videót erről. Most képekben is láthatják pl. Baján hogyan történik mindez. Messziről valóban az látható, hogy a daru által felemelt kuka tartalma összeöntve landol a teherautón, de mint a képek is bizonyítják ott külön rekeszekbe kerül.

Logikátlan a feltevés, hisz miért építenének ki sok százezer forintért gyűjtőszigeteket, ha egyetlen mozdulattal mindezt összeöntenék.

 
 Forrás: Hulladekboltermek.hu

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven