Tippek a víztakarékossághoz

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-04-24 00:45:08

Egy ember az élete folyamán kb. 5 millió liter tiszta vizet használ el. Ezek azonban csak a szerencsésebb emberek! A világon kb. 1,2 milliárd ember kénytelen tiszta víz nélkül élni. Budapesten és környékén különösen szerencsés helyzetben vagyunk, mert a Duna bőségesen biztosítja számunkra a szükséges vízkészletet, ha figyelemmel és takarékosan bánunk vele.(x)

Jó néhány tipp, melyek segítségével csökkenthető egy ember vízlábnyoma. Takarékoskodjon Ön is az ivóvízzel és spóroljon az energiával!
 • Ha nem víztakarékos WC-t használ, tegyen egy vízzel töltött palackot a tartályba, ezzel csökkenthető az öblítésenként felhasznált vízmennyiség. Tegyen ételszínezőt a WC-tartályba, hogy ellenőrizze szivárog-e. Ha a színes víz öblítés nélkül is megjelenik a WC- csészéjében, akkor javításra lesz szükség.
 • Fogmosás közben zárja el a csapot, hogy ne folyjon feleslegesen a víz. 
 • Borotválkozás közben se hagyja nyitva a csapot. Inkább töltsön egy kevés vizet a mosdókagyló aljába, amiben leöblítheti a borotvát.
 • Használjon víztakarékos zuhanyrózsát.
 • Zuhanyozzon rövidebb ideig. Ha zuhanyozás közben nem érzékeli mennyi idő telt el, helyezzen el egy rádiót a fürdőben és időzítse a zuhanyzást ahhoz, hogy hány zeneszámot játszanak le. Igyekezzen egy dal ideje alatt lezuhanyozni.
 • Ha fürdőkádat használ, ne töltse tele a kádat.
 • Javítsa meg a csepegő csaptelepet. Az állandó csepegés nemcsak zavaró, de vízpazarló is. Gondolná, hogy egy csöpögő csapteleppel naponta akár 75 liter vizet is elpazarolhat?
 • Szereljen a csapokra aerátos csapvégeket. Ezek a vízhez levegőt kevernek, így kevesebb víz is elég - mondjuk egy kézmosáshoz.
 • Kézmosáskor kevés vízzel nedvesítse be a kezét, majd zárja el a csapot, amíg beszappanozza. Ha kész nyissa meg a csapot újra és öblítse le a kezét. Így nemcsak a vízzel, de a szappannal is takarékoskodik.
 • Ha WC öblítőt vásárol, válasszon víztakarékos modellt. Ezek a normál WC-öblítők vízfogyasztásának kevesebb, mint a felét használják fel.
 • Ne használja a WC-t szemetesként! A papírtörlőket, zsebkendőket és egyéb fürdőszobai szemetet dobja a szelektív szemetesbe. Ezzel kíméli a környezetet és nincs szükség vízre az öblítéshez.
Forrás: Vízművek, www.gadgets-reviews.com/upcoming/31

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven