Tippek a víztakarékossághoz

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-04-24 00:45:08

Egy ember az élete folyamán kb. 5 millió liter tiszta vizet használ el. Ezek azonban csak a szerencsésebb emberek! A világon kb. 1,2 milliárd ember kénytelen tiszta víz nélkül élni. Budapesten és környékén különösen szerencsés helyzetben vagyunk, mert a Duna bőségesen biztosítja számunkra a szükséges vízkészletet, ha figyelemmel és takarékosan bánunk vele.(x)

Jó néhány tipp, melyek segítségével csökkenthető egy ember vízlábnyoma. Takarékoskodjon Ön is az ivóvízzel és spóroljon az energiával!
 • Ha nem víztakarékos WC-t használ, tegyen egy vízzel töltött palackot a tartályba, ezzel csökkenthető az öblítésenként felhasznált vízmennyiség. Tegyen ételszínezőt a WC-tartályba, hogy ellenőrizze szivárog-e. Ha a színes víz öblítés nélkül is megjelenik a WC- csészéjében, akkor javításra lesz szükség.
 • Fogmosás közben zárja el a csapot, hogy ne folyjon feleslegesen a víz. 
 • Borotválkozás közben se hagyja nyitva a csapot. Inkább töltsön egy kevés vizet a mosdókagyló aljába, amiben leöblítheti a borotvát.
 • Használjon víztakarékos zuhanyrózsát.
 • Zuhanyozzon rövidebb ideig. Ha zuhanyozás közben nem érzékeli mennyi idő telt el, helyezzen el egy rádiót a fürdőben és időzítse a zuhanyzást ahhoz, hogy hány zeneszámot játszanak le. Igyekezzen egy dal ideje alatt lezuhanyozni.
 • Ha fürdőkádat használ, ne töltse tele a kádat.
 • Javítsa meg a csepegő csaptelepet. Az állandó csepegés nemcsak zavaró, de vízpazarló is. Gondolná, hogy egy csöpögő csapteleppel naponta akár 75 liter vizet is elpazarolhat?
 • Szereljen a csapokra aerátos csapvégeket. Ezek a vízhez levegőt kevernek, így kevesebb víz is elég - mondjuk egy kézmosáshoz.
 • Kézmosáskor kevés vízzel nedvesítse be a kezét, majd zárja el a csapot, amíg beszappanozza. Ha kész nyissa meg a csapot újra és öblítse le a kezét. Így nemcsak a vízzel, de a szappannal is takarékoskodik.
 • Ha WC öblítőt vásárol, válasszon víztakarékos modellt. Ezek a normál WC-öblítők vízfogyasztásának kevesebb, mint a felét használják fel.
 • Ne használja a WC-t szemetesként! A papírtörlőket, zsebkendőket és egyéb fürdőszobai szemetet dobja a szelektív szemetesbe. Ezzel kíméli a környezetet és nincs szükség vízre az öblítéshez.
Forrás: Vízművek, www.gadgets-reviews.com/upcoming/31

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven