Elemfaló, környezetterhelő kütyük

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-04-09 06:22:57

Az elemek számos hordozható elektronikai eszközeink energiaellátó eszköze. Ha belegondolunk a közvetlen környezetünkben is legalább féltucat praktikus sok esetben hasznavehetetlen elemmel működő készülék van. Elemeket tölthető, ezáltal újrahasználható akkumulátorokkal helyettesítsük. Ha nem ilyeneket használunk, érdemes pár praktikumot bevetnük.(x)

Fél tucat elektronikai kütyü darabonként 2 elem. Alábecsült szám egy háztartásban. Ennyi elem több mint negyed kiló, egyszer használatos és hulladék fog válni belöle lemerülése után. Ugyanakkor érdemes a látszólag lemerült elemeket, másik kisebb fogyasztású készülékben továbbhasználni.Amely elem már nagy teljesítményű készüléket nem bír működésre bírni az egy másik, elemmel működő, kisebb teljesítményű készülékben sokszor még vígan használható.

Digitális fényképezőgépek napjaink elterjedt elemfogyasztói. Fotómasinákba nem tölthető elemek használata általában hosszabb működési időt eredményez, de lemerülésük után azonnal hulladékká válnak.

Érdemes megpróbálni a digitális gépekből kivett látszólag lemerült elemeket másik kisebb teljesítményű készülékbe helyezni. Az eredmény magáért beszél!
 

Kisebb teljesítményű készülékek közé tartoznak a kijelző nélküli távirányítók hangot, fényt kibocsájtó gyerekjátékok. Ez utóbbiakban sokszor kifejezetten érdemes már legyengült elemeket alkalmazni, így a hang és fényeffektek tompítva terhelik a környezetet.
 

 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven