Tavaszi lomtalanítás irodáknak

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-04-08 07:44:07

Az INEST NonProfit Kft. a tavaszi lomtalanítás szellemében arra ösztökéli az irodákat és irodaházakat, hogy szabaduljanak meg az évek során felgyülemlett papírhalmazoktól, tegyék tágasabbá ezáltal irodáikat, valamint növeljék környezettudatosságukat! Irodákat és irodaházakat tavaszi lomtalanításra ösztönzi(x)

Az INEST NonProfit Kft., amely alapprogramjában az irodai felesleges papírok rendszeres gyűjtését (ingyenes gyűjtődobozok kihelyezésével) szorgalmazza és azok díjmentes – akár biztonságos iratkezeléssel kiegészülő – elszállítását is biztosítja, most a hosszú évek alatt felgyülemlett iratok kiselejtezésére buzdítja a cégeket. A cég ingyen vállalja a feleslegessé vált irodai papírok eltüntetését. A szállítás egyszeri (mennyiségtől független), valamint szükség esetén megsemmisítési nyilatkozatot is kiállít az INEST. A folyamat végén a papírhulladékból 100 százalékban újrahasznosított alapanyagú környezetbarát termékek (például WC-papír, kéztörlő, papír zsebkendő) gyártását is támogatják.

A kezdeményezés előnyös a cégeknek, hiszen díjmentesen jutnak gyűjtődobozokhoz, tágasabbá válnak irodáik, továbbá ingyen megszabadulnak a felesleges papírok tárolásának és kezelésének gondjától. A csatlakozó vállalat pedig a környezet iránti elkötelezettségéről adhat tanúbizonyságot egyrészt azáltal, hogy a kiselejtezett papír újrahasznosítását elősegíti, másrészt a haszontalannak tűnő iratokat ismét értékessé teszi, hiszen azok anyagukban újrahasznosulnak. 


INEST NonProfit Kft. szervezet-ismertető:

A cég 2008-ban kezdte meg a környezet kímélését, megóvását célzó tevékenységét, amelynek fókuszában a szelektív papírfelesleg-gyűjtésre való nevelés és ösztönzés áll. Sikeres működésüket bizonyítja, hogy az INEST 2008 ősze óta tartó aktivitása során már 420 tonna papírt gyűjtött össze, ez 714 tonna faanyag (hiszen a termékek gyártásához cellulózra van szükség) helyettesítését jelenti, azaz a cég legalább 2520 szál 20 méteres fát mentett meg már eddigi munkája során. A cég filozófiájának fontos része az a gondolat, hogy a környezettudatos magatartás a jövő generációi számára lehetővé teszi, hogy ők is élvezhessék még a természet adta szépségeket.

www.inest.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven