Iskolákba praktikus gyűjtődobozok papír hulladéknak

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-03-04 07:05:43

Egyre több iskola csatlakozik az INEST és a Zöld Iroda Ellátó közös papírgyűjtési akciójához. Az új iskolai félévben is folytatódik az INEST és a Zöld Iroda Ellátó közös papírgyűjtési akciója, amelyhez már számos budapesti és vidéki oktatási intézmény (általános iskola és gimnázium) is csatlakozott.(x)

Az iskolákba a dobozok kihelyezése folyamatban van, ugyanakkor már közel 100 darab gyűjtőbe történik a felesleges papír gyűjtése. Az akció keretében több száz tonna papír begyűjtését tervezi a két cég, amely több száz fa megmentését jelenti.

Miért jó ez az iskolának?

Az INEST Nonprofit Kft. a feleslegessé vált papír, mint nyersanyag hasznosítását propagálja, és közreműködik minél szélesebb körű begyűjtésének és feldolgozásának megszervezésében. Referenciáik között szerepel már például a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Sodexo Pass Hungária Kft, az Ernst & Young Tanácsadó Kft., a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési) Zrt., az Invitel Zrt., a MÁV Zrt., a Magyar Vöröskereszt, a PSZÁF stb. A Zöld Iroda Ellátó kizárólag környezetbarát iroda- és iskolaszerek forgalmazásával foglalkozik, webáruházában szinte minden megtalálható, ami egy környezetbarát iskola működtetéséhez szükséges.

Meghosszabbítják együtt a papír életét!
A két szervezet együttműködésének célja annak megakadályozása, hogy az oktatási intézményekben felhalmozódott iratok, a feleslegesen kinyomtatott lapok, jegyzetek vegyes hulladékként végezzék. A papírgyűjtési akció keretében az iskolában összegyűjtött magas minőségű irodai papírból az INEST Nonprofit Kft. hasznosítás során jó minőségű, 100%-ban reciklált alapanyagú háztartási higiéniai papírtermékek gyártását segíti. (Ellentétben az utcai szelektív szigetekben összegyűlt papírral, amelyekből általában csak alacsony minőségű kartont gyártanak.) Az INEST Nonprofit Kft. a Zöld Iroda Ellátó közreműködésével díjmentesen helyezi ki az iskolákban praktikus szelektív gyűjtőit, amelyeket igény szerint rendszeresen ürít is. A diákok pedig a program által tanulják meg az újrahasznosítás részleteit és lényegét, amelyben egy útmutató is segíti őket. (Ez a tájékoztató jelzi nekik például, hogy mit dobhatnak a gyűjtőbe és mit nem.)

Jó fogadtatás
Az akcióhoz eddig már számos budapesti és vidéki (pl. Nyíregyháza, Hajdúszoboszló, Fehérgyarmat stb.) általános iskola (pl. a 19. kerületi Ady Endre Általános Iskola, a 2. kerületi Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola stb.) és két gimnázium (pl. 21. kerületi Jedlik Ányos Gimnázium) is csatlakozott! A diákok számára még új a rendszer, amelyet igyekeznek minél előbb elsajátítani. Az INEST ezzel is támogatja a gyermekek környezetközpontú szemléletének kialakítását, amelyet a diák remélhetőleg otthonában is érvényre juttat. „Hiszünk abban, hogy a gyerekek számára jól működő környezetvédelmi programot kínálunk” – mondja az egyik budapesti általános iskola tanára.

További információkat talál az inest.hu, zoldellato.hu és a KÖVET Egyesület honlapján.

Már több mint 2050 fát megmentettek
Irodai papírból WC papír készítés
Iratok biztonságos megsemmisítése díjmentesen
Hosszabbítsuk meg a papír életét, együtt!
Papír.lap.hu

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven