Sütőolajat gyűjtő kampány

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2012-12-11 15:27:30

A MOL ismét elindította használtsütőolaj-gyűjtő kampányát: aki elviszi a kijelölt MOL kutak egyikére az étolajat, ajándékba egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kap, amelybe kényelmesen, csöpögésmentesen tudja beönteni, tárolni és a kútra szállítani a használt sütőolajat.(x)


A MOL ismét elindította használtsütőolaj-gyűjtő kampányát: aki elviszi a kijelölt MOL kutak egyikére az étolajat, ajándékba egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőedényt kap, amelybe kényelmesen, csöpögésmentesen tudja beönteni, tárolni és a kútra szállítani a használt sütőolajat.
A MOL 2011 májusában indította használtsütőolaj-gyűjtő programját, országszerte 100 benzinkútján helyezett el tárolótartályokat, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. Az első hetekben több mint 9 tonna használt sütőolaj gyűlt össze és több mint hétezer gyűjtőflakon fogyott a MOL-kutakon. Tekintettel az igényekre 2011 őszén 150-re bővítették az átvevőhelyek számát, jelenleg pedig már 168 kúton lehet leadni a sütéshez használt zsiradékot. A program kezdete óta eltelt mintegy másfél évben közel 120 tonna használt sütőolajat hoztak el a MOL-kutakra a környezettudatos lakosok. A töltőállomásokról a Biofilter Kft. gyűjti össze a használt sütőolajat, majd tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol bioüzemanyagot állítanak elő belőle, amelyet biokomponensként kevernek a dízel üzemanyagokba.

Mivel továbbra is nagy az érdeklődés a program iránt, és sokan jelezték, hogy szeretnének gyűjtőedényhez jutni, ezért – külön tekintettel az ünnepek környéki sütés-főzésre – további 15.000 flakon kerül a benzinkutakra, és onnan a háztartásokba. Bárki, aki egy kijelölt MOL-kútra használt étolajat hoz, ajándékba kapja a gyűjtőflakont.
Sajnos a lakosság által használt olajnak csak kis része kerül a hulladékudvarokba, vagy lerakóhelyekre, jelentős mennyiség a lefolyókba vagy a szemétbe kerül. Ez igen káros, hiszen a csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozza, a háztartási szemétbe öntve pedig nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókban. Ha pedig a sütőolaj gondatlanságból vagy szándékosan az élővizekbe jut, az még veszélyesebb: tavakban, folyókban a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket. Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet. Erre a problémára nyújt környezetbarát megoldást a MOL, lehetővé téve a lakosság számára, hogy kijelölt kútjain leadják az olajat.
Forrás: greenfo.hu

Ötlet az olajleeresztő kannára 1001.hu 

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven