A szelektív hulladékgyűjtés hatékonysága

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2010-01-21 09:00:53

Vajon mitől lesz hatékony a szelektív hulladékgyűjtés? Több szelektív gyűjtő, drága reklámkampányok? Jobban kiépített infrastruktúra? Sok esetben a lehetőség is adott, mégis célt téved az értékes hulladék. Persze a felsoroltak is szükségesek de néha elegendő egy apró ötlet, egy jelkép, ami a cselekvést helyére teszi.(x)

Amikor a kutyaürülék utcai vagy parki felszedéséről vitatkozunk jó ha tudjuk, hogy egy hosszú folyamat elején vagyunk. Csak úgy mint a hulladékok szelektív gyűjtésével MLM hálózatszerű terjedésre kell számolnunk.

Adott a téren 2 kutyatulajdonos, az egyik rendszeresen összeszedi házi kedvence után a felesleges salak anyagot. Az ennél kevésbé rendes állatbarát bár nem szedi össze, de előbb utóbb e szokás átragad rá is.

A hulladékok válogatásával is az a helyzet, egy ideig csak szemlélik mi a bánatot dobálunk a közterületeken felállított színes műanyag izékbe. Az elkövetkezőkben ezen morfondíroznak, majd azon veszik észre magukat, hogy az értékes hulladék nem a kommunális kukába landol. Előbb utóbb a szemlélet formálódik, és felzárkózik a társadalmi rendhez.

A hatékonyságnak a jó és ötletes kommunikációval kell kezdődnie és ha valami nem hatékony akkor érdemes kicsit változtatni. 


E kisfilm remekül bemutatja amikor egy ötlet jelképet teremt és a kialakuló szokások hatékonyságát növeli. Mint látható a filmben  az infrastruktúra kellőképpen ki volt építve, mégis gondot okozott annak hatékony, helyes használata.
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven