Szilveszteri hulladékdömping

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2011-01-04 00:14:53

Új év új kihívások, újabb hulladékhegyek. Bár a megelőzés kulcsfontosságú bizonyos esetekben senkit nem érdekel. Hulladékhegyek de szó szerint! A szilvesztert mindenki koccintással ünnepli. A pezsgők eladása az év utolsó hetében az éves eladások negyven százalékát teszik ki.(x)

Ezekben az új év közeli napokban a pezsgős üveg hulladék majdnem fele koncentráltan keletkezik, félretéve minden megelőzési és újrahasználati elveket. Ugyanis a pezsgős üvegek nem visszaválthatóak, így a legjobb esetben is szelektív begyűjtése után újrahasznosítják. összetördelés után beolvasztásra kerül és majdnem 100% ban újra üveg készülhet belőle.

Persze szebb és jobb lenne az élet ha visszaváltanák a pezsgős üveget és komolyabb eljárás nélkül, egy alapost tisztítás, esetleg polírozás után ismételten buborékokkal teli pezsgő ital kerülne bele.
 
Színes üveg hulladék

Környezettudatos embertársaink újév eljöttével sem feledkeztek meg a szelektív gyűjtőszigetek színes üveg gyűjtő konténeréről. Mondhatni ünnepek után telt ház volt és sok újrahasznosításra váró pezsgős, boros üveg kint rekedt. Ez azért az elmúlt évek hasonló fotografikus felmérése alapján mindenképpen előrelépést jelent.

Pezsgős üveg hulladék

A pezsgő a bornak olyan fajtája, amelynél a bor második érése magában a palackban megy végbe. Az alapborokat (cuvée) úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, aminek hatására szénsavassá válnak.

 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven