Óvodai Doboznap

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-11-25 10:00:00

Budapesten most először került megrendezésre óvodás gyermekeket és szüleiket célzó italos kartondoboz gyűjtőakció. Több mint 40 óvoda környezettudatos óvodásai nyerhetnek értékes díjakat intézményüknek.(x)

Az akció kezdeményezője az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés célja, hogy az elmúlt 5 év sikereit követve, játékos eszközökkel, de komoly nyereményekkel segítse elő a kisgyermekek környezetvédelmi oktatását, és felhívja a szülők, valamint a nevelők figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára.


Magyarországon 100 italos kartondobozból mindössze 12 darab kerül a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe, holott ennek a csomagolóanyagnak a 75%-a papír, ami újrahasznosítható. Ahhoz, hogy, ezen a statisztikán javítsunk szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már kisgyermekkorban szükséges elkezdeni.


Az összegyűjtött italos kartondobozokat az óvópedagógusok a pesti kerületekben november 23-án, a budai oldal kerületeiben pedig november 24-én mérik majd le és adják át az FKF Zrt. munkatársainak, akik a FE-Group Zrt. telephelyére szállítják azokat. Ezután az italos kartondobozokat bálázzák, majd egy papírgyárba szállítják, ahol többek között újrapapír, például jegyzettömb, tojástartó vagy konyhai papír törlőkendő készülhet belőlük.
Kérjük, ne feledje: TAPOSSA LAPOSRA!

Részletek:
Egy személyautónyi italos kartondobozt gyűjtöttek az óvodások
Óvodai italos kartondoboz gyűjtőakció
Szüleiket célzó italos kartondoboz gyűjtőakció
Italos karton újrahasznosítása
Vidám Doboznapok akció


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven