Újradoboz, csomagküldéshez

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-11-03 13:35:31

A teret hódító online áruházak, csomagküldő szolgáltatások, napról napra bővülnek, terjednek. Kényelmes, költséghatékony, és egyre megbízhatóbbak. A csomagküldés viszont összetett feladat, hisz biztonságos csomagolás kell a küldeményeknek. Sokszor a túlságos csomagolás az áru átvételekor szemétbe kerülhet.(x)

Több online áruházat is megkérdeztünk, hogy környezetvédelmi szempontból a csomagolást, hogy egyszerűsítik. A legtöbb esetben még csak nem is foglalkoztak érdemben a kérdéssel. De akadt nagyon leleményes példa is.

A csomagátvevő helyen a legtöbb vásárló a túlzottan nagy dobozból kiszedi a pár apró terméket, a kartondobozt majdnemhogy sértetlenül a maguk után hagyja. Ez rendben is van hisz a csomagátvevő helyen vélhetően ezeket a karton hulladékokat összegyűjtik és a szelektív hulladékgyűjtésnek megfelelően kezelik.

Örömünkre, több vállalkozás ezt a felesleges hulladékkezelést észlelvén az ilyen egyszer már használatos dobozokat, összegyűjti online áruházuk termékeinek csomagolására, postázásra használják fel.

Ennek köszönhetően egy kartondoboz, minimum kétszer teljesíti feladatát, biztonságosan eljutatja a terméket kétszer is a  vásárlóhoz. Persze a doboz már  nem gyári és elmondások szerint volt már visszajelzés a hanyag csomagolásra, de amikor környezetvédelmi, vagy anyagi jelentőségét az ügyfél is megismerte, a reklamáció ellenkezőjére fordult.

Az online áruház megsporolja a csomagolási költség jelentős részét, ezáltal a vásárló is. A doboz azonnal újrahasznosításra kerül saját funkciójában, hulladék nem keletkezik.

A rendszeren el lehetne gondolkozni, szervezettebb szinten is, hisz mindenki jól jár.
A kereskedő, a vásárló, a csomagátadó, és környezetünk is.

Egy kartondoboz akár tízszer is felhasználható, de tovább lehetne lépni még strapabíró bérelt csomagolással is."több éves Online áruház vezetése során előszeretettel használtuk, mi is használt karton dobozokat. Én a helyi postával egyeztettem erről, ahol a csomagátvételi munkaállomásnál rendszeresen nagy mennyiségű különféle méretű kartondobozok várták a kidobást. Amikor egy ügyfél postán veszi át a csomagot legtöbbször a csomagolásból kiszedi a rendelt terméket és a doboz a posta nyakán marad.
Én és még pár csomagküldéssel foglalkozó áruház a csomagolódobozok ilyen jellegű beszerzése mellet döntöttünk. Egyrészt ingyen van, másrészt a Postának sem okoz gondot, harmadrészt a majdnem tökéletes állapotú dobozok újra lettek hasznosítva."
nyilatkozta a Hobbyrendelés.hu volt üzletvezetője.


kapcsolódó linkek:
csomagolas.lap.hu


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven