Civilizációnk jelene

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-10-28 02:00:00

A szelektíven gyűjtött hulladékok értéket jelentenek, újrahasznosíthatóak, és a környezetet kímélik. Ellenben minden nem szelektíven gyűjtött hulladék potenciálisan veszélyforrás a környezetünkre, egészségünkre.(x)

Ki tudja hol van, ki tudja miért történt? Lehet egy rosszul telepített hulladéklerakót mosott el az ár. Lehet emberi mulasztás, hogy hazánkhoz közel van, de az is lehet, hogy egy távoli ország csúfos balszerencséje.Többször beigazolódott már, a környezetvédelem nem helyi kérdés hanem globális. Ha itt eldobunk akár csak egy gombelemet, az súlyos kihatással lehet messze vidékekre is. Ha nem így akkor úgy, de hatással van.

Amikor hulladék keletkezik már vásárláskor tudnunk kell hova dobjuk a maradék anyagokat. És ha nem tudjuk vállalni a felelős ártalmatlan hulladékkezelést, akár csak egy fogkefe csomagolásával kapcsolatban akkor inkább meg se vegyük.

Ugyanúgy ahogy nem adunk kést, ollót kisgyerek kezébe, mert veszélyes lehet, saját magára nézve. Mi se vegyünk kezünkbe olyan terméket, aminek a hulladéka helytelen kezelése esetén önmagunkra veszélyes lehet.

 
"Azzal, hogy gondnokként viselkedünk, megfontoljuk hogyan élünk, és milyen igényeket támasztunk a bolygó természetes előfordulásaival szemben, segíthetünk e világot jobbá tenni minden élőlény számára. Ráadásul mi magunk is jobban fogjuk érezni magunkat, kevesebb lesz a bűntudatunk."
Jane Goodall
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven