A tankönyvekkel is lehetne takarékoskodni

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-10-16 08:00:00

Statisztika alapján a magyarországi könyvforgalom 2008-ban 67,6 milliárd forint volt, a tankönyvpiac forgalma 17,2 milliárd forint. A folyamatos átdolgozás eredményeképpen azonos kiadótól, azonos szerzőtől akár 2-3 különböző tankönyv kerül forgalomba. A Nemzeti Tankönyvkiadó 5,2 millió tankönyvet készített, háromezer tonna papírból!(x)

Mi szülők tudjuk igazán, a tudást nem adják ingyen. Örökös dilemma nyár végén, mikor az iskolától kapott könyvlistát nézegetem, mit vegyek meg, mi van az otthoni szekrényben. Miért van az, hogy a földrajztanár újra kiírja a földrajzatlaszt megvételre, mikor az égvilágon semmi nem változott a Földön.....(lehet egy két ország kivált a tagállamból, de ez talán nem jogosítja fel az iskolát, hogy 2-3 ezer forintot kivegyen a szülők pénztárcájából)
Hogy a két gyerekem ugyanabba az iskolába jár (bár nem egyforma szakra) és nem tudom egyeztetni a könyveket, hogy ne kelljen megvenni a kisebbnek, ami már megvan a nagyobbnak, gondolom nemcsak az én problémám. A tapasztalatom azt mutatja, a megvett könyvek 30-40%-ba bele sem néztek egész évben. (talán eljutottak az első 5 oldalig). Beiskolázáskor 30-40 ezreket költök iskolai könyvekre.

Gondban vagyok mindig a régiekkel.Hová tegyem? Mit csináljak vele? Szívesen odaadnám azoknak akik rászorulnak. De honnan tudjam kik azok? Marad a papírgyűjtő kuka. Sok sok ezreket dobok ki minden évben. 

Ilyen gazdag ország vagyunk. Szomszédom kisgyereke a tengeren túl járt iskolába. Azt mondták legrosszabb eseten az iskolakezdés 50 dollár volt. A munkafüzet lapjait fénymásolta a tanítónő a gyerekeknek, csak azt ami feltétlenül szükség volt.  Ezt összegyűjtötték egy irartfűzőben és ezzel dolgoztak. És sorolhatnám a végtelenségig, hogy spórolnak kint abban a gazdag országban. 

Tudom vannak iskolák, akik foglalkoznak ezzel a témával. Van aki ingyen adja, de az évvégén le kell adni a könyvtárba. Sok sok ötletet tudnának önök is írni, hogy lehetne spórolni a könyveken, ezáltal a kivágott fákon. 

Mennyivel kevesebb lenne a haszontalanul kidobott könyv. Ja, hogy ez nem lenne jó bolt a tankönyvkiadóknak? Ez is igaz.

Kapcsolódó linkek:
KönyvRendelés.hu (Használt vagy Raktáron lévő)
Gyerekkönyv.hu (Használt könyv)
Tankönyvet? Használtan!
Használt Tankönyv
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven