Kedvezményes állatkerti belépő szelektíven gyűjtött hulladékért

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-10-09 09:34:55

2009 október 9. 10. és 11.-én a Fővárosi Állat- és Növénykertbe kedvezményesen léphetünk be ha 10 db laposra taposott italos kartondobozt leadunk. Ezáltal a hulladékok gyűjtése anyagi előnyei azonnal kézzelfoghatóvá válik.(x)

A kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet, hogy az italos kartondobozok kitűnően újrahasznosíthatóak, ezáltal szelektív gyűjtésre különösen indokolt. Kár szemétbe dobni.
Budapesten a kék szelektív gyűjtőkonténerbe, vidéken a sárga műanyag konténerbe dobható.

Az akciót az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) indította, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Fővárosi Közterület Fenntartó zRt. vel közösen együttműködve.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés 5. évfordulóját ünnepli, megalakulása óta a tejes és gyümölcsleves italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását népszerűsíti. Ez idő alatt annyi papírt takarítottak meg, amennyit közel 17.600 darab felnőtt fa kivágásával és feldolgozásával lehetett volna legyártani.

Az IKSZ e rendezvényen mutatta be az italos karton dobozok újrafeldolgozásának folyamata. Ebben segítséget nyújtott D. Tóth Kriszta az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés Tiszteletbeli Nagykövete is.

 

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven