Babapelenka

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-09-27 13:21:58

Szobatisztaság előtt egy átlagos babának kb. ötezerszer kell cserélni pelenkáját. 1-1,5 tonnás szemétkupacot termelünk, ha eldobható pelenkát használunk.(x)

Mit tehetünk ez ellen?
Használjunk textilpelenkát. Kicsit időigényes ha külön vödrökben tároljuk. Nem kell az automatagépbe betenni, hisz semmi értelme nincs órákig fogyasztani a vizet és az áramot. Hipós vízbe beáztatni, forróvizben átmosni, kiöblíteni többször, max. fél óra és megspórolunk 2 óra energiát. Van másik megoldás is. Amennyiben eldobható pelenkát veszünk, keressünk biológiailag lebomlót.
Magyarországon több fajta mosható  nadrágpelenka is van forgalomban.

Miből van a papír pelenka?
A papír pelenkát, mint a  dobozos üdítős dobozokat  többrétegű anyagból állítják elő.  A rétegek: polipropilén gumi, papír, cellulózőrlemény (duzzadó zselével: nátrium-poliakrilát), ez az anyag  ami a folyadékot beszívja, papír, nedvességzáró polietilén fólia, vagy más, selyemtapintású műanyag, ami megakadályozza a visszaszivárgást és kényelmes érzetet kelt a bőrön. Némelyik illatos olajjal társítva. Említsük meg a ragasztót és gumit.
Összességében akkor takarítunk meg legtöbbet, és akkor védjük leginkább a környezetünket, ha már a baba újszülött korától mosható pelenkát használunk. Azonban később, a baba nagyobb korában is áttérhetünk e környezetbarát megoldásra, illetve kiegészítésként is használhatjuk. Sokan utazáshoz, kiránduláshoz eldobható pelenkát használnak, bár a pelenkatáskákban vagy egy egyszerű nejlonzacskóban is tárolhatjuk hazaérkezésünkig a szennyezett pelenkát.

TIPP: 

Környezettudatos anyuka ebben az áruházban vásárol:www.1001.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven