Szelektív.hu a kommunikációs csatorna

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2001-09-17 13:30:47

Az eddig kísérleti üzemben működő Szelektiv.hu portál megkezdte köztájékoztató munkáját. A tudatformálást, tájékoztatást segítő portál központi szerepet szeretne betölteni a hulladék szelektív gyűjtésben, hogy átfogóan tájékoztassa a lakosságot e fontos területről. Kölcsönös kapcsolatok kiépítésével, közösségépítéssel, kvízjátékkal ösztönzi a látogatókat.(x)

Az információszerzéshez kutatómunka?
A megkérdezettek többsége találkozott már olyan környezetvédelmi megoldásokkal, amiről azelőtt azt sem tudta, hogy létezik, holott esetenként már évek óta a háttérbe szorulva működtek. A megfelelő információátadás, az elvárható tájékoztatás, a tudás ismertetése a legalapvetőbb igénye a bonyolult civilizáció helyes működésének. A lakosság megfelelő magatartása, és felelősségtudat kialakulása ezek nélkül nincs megalapozva.
Nem szabad elvárni, hogy a mai felgyorsult világban mindenkinek kutatómunkát keljen végeznie egy-egy kérdés megválaszolásában. Ezért egyesíteni kell az információkat, és a lehető legjobb helyre ki kell rakni. Egy olyan helyre, ahol mindenki keresi, és számít rá.

A hatékony információátadás tudománya.
Egy egy lényeges információelemet érdemes kiragadni, azt egyszerűen tálalni, hisz sok információ közt könnyen elvész a lényeg. A szelekítv.hu információs oldal erre a cikkekből összeállítható kvízjátékkal próbál megoldást találni. A kvízjáték kérdése, egyfajta ellenőrző kérdés is, mely megválaszolásához az olvasónak a szokásosnál tüzetesebben kell az információhalmazt átolvasnia.

Elfelejthetetlen lelőhely.
Sokszor előfordulhatott az az eset, amikor találkoztunk valami információval, de fellelhetősége homályba veszett. Az Szelektív.HU célja, hogy partnereivel egyesítse a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán felmerülő közinformációkat.


 

 

 

 Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven