A társadalmi rend felforgatása!

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-09-14 17:17:29

Az állami és társadalmi rend önös érdekből való felforgatása. Talán szó szoros értelemben is lehetne értelmezni. Ha azonban a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát nézzük, akkor tényleges és morális károk keletkeznek az egyre gyakoribb jelenség láttán.



(x)

Több hazai áruházláncban is bevezették a műanyag palackok ésaz  alumínium italos dobozok visszavásárlását. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyűjtött műanyag PET palackokért és az alumínium italos dobozokért jelképes összeget fizetnek, amit blokk ellenében az áruházban levásárolhatnak. Jó megoldásnak látszik, hisz az emberek többsége nem szeret 200 méternél többet sétálni a hulladékok gyűjtőszigetre való eljuttatásáért. És még fizetnek is érte!

Ellenben!
Komoly károkat okoznak anyagilag, morálisan, a gyűjtőszigeteket fosztogatók, akik pár forintért képesek tönkretenni sok száz ember kitartó munkáját, és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűségének reményét.

Sokszor komoly anyagi károkat okozva, a tárolókonténerek épségét sem kímélve történik a fosztogatás. A károk nemcsak a gyűjtőszigeteket érintik, hanem a mögötte lévő infrastruktúra működésének akadályoztatásában is megmutatkozhatnak.

A fosztogatásnak e szervezettebb példája méltán nyitja ki  a bicskát a zsebünkben. Hisz nemcsak a  nyugalmunkat zavarja, hanem visszaszoríthatja a hulladékok szelektív gyűjtésének kedvét is. És rögtön nemcsak garázdaságról, anyagi kárról van szó, hanem a társadalom morális érdekét csorbító cselekményről is beszélhetünk.
Ez nem más, mint a társadalmi rend felforgatására, csorbítására irányuló önös érdekből elkövetett bűntett!


A videón tökéletesen látszik  a három -élete erejében lévő- fiatalember szervezett logisztikai munkája. Mindenkinek megvan a feladata. A konténer belsejéből a l kiadagolás aztán a  tömörítés és a  tranzitzsákba történő gyűjtés. A végén a munkát biztosító tárolóedény üzembehelyezése.


Jó lenne ,ha ezek az események a szelektív hulladékgyűjtés mellé álló polgárokat nem kedvtelenítenék el.

Jó lenne, ha az  illetékesek ezt komolyan vennék.

Jó lenne, ha technikailag vandálbiztos megoldások születnének.

Jó lenne, ha a nehezen -lépésről lépésre- kialakuló hulladékgazdálkodási elveket nem rombolnánk le.

Fokozott figyelemmel-példát statuálva -kell az ilyen, már szervezett bűnözéshez kategorizálható, társadalom elleni bűncselekményt felszámolni.





Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 




 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven