A gondolkodó ember szelektív hulladékgyűjtése

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-08-30 14:07:20

Színvonalas önkormányzatnál találtuk: színvonalas ügyfélszolgálat színvonalas felelősségvállalás. Kulturált szelektív kukák, kényelmes kiszolgálás, ingyenes ásványvíz. És ha elfogyasztotta a műanyag pohárban az ügyfél a felüdülést nyújtó vizet ott van egy karnyújtásnyira a műanyag gyűjtésre alkalmas kuka. DE!(x)


Egy szakmai szemlélő a kíváncsisága mindig tovább terjed. A kíváncsiság, ami a látszat mögötti tényeket, történéseket keresi. A következő látvány, egyszóval jellemzi a mai szelektív hulladékgyűjtési morált. És megvilágít pár gondolatot. Sokan ugye a szelektív gyűjtés technikai hátterének hiányát kifogásolják, bírálják. De az egyén felelőssége is!
Íme ebben példában adott helyen adott időben rendelkezésre áll a szelektív hulladékgyűjtés kulturált kivitelezése. Vajon mi a kifogás most? Mért fogad minket ez a látvány ha a gyüjtőedény belsejébe kukkantunk.
Hol marad az emberek gondolkodása?  Egy önkormányzati ügyfélszolgálat kellős közepén? A hulladék keletkezésétől a hulladék szelektív elhelyezéséig 1 karnyújtás választ el.


Lehet gyűjtőedényeket fordított sorrendbe kellet volna kirakni és nem is az egyén felelőssége? Lehet hogy az emberek pusztán idióták és olvasni sem tudnak? Csoda, hogy nem csak úgy el lett dobva a hulladék a földre, mert ezzel az erővel a gondolkodni tudó ember azt is tehette volna.

Úgy látszik az egyén felelőssége itt nem akkora tudású, mint amikor a szelektív gyűjtés intézményét kell becsmérelni. Kifogások mindig vannak de amikor minden feltétel adott akkor nem lehet mást mondani : emberi ostobaság!

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven