Szórólap hulladék

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2008-08-16 17:37:03

Nem csak sok van belőle, sokszor bosszantó is ez a típusú "termék", ami már megszületésekor kidobásra van ítélve. Bevett szokás, hogy a postaládák közelében kuka, jobb helyeken papírgyűjtő edény van. Ez azt jelenti, hogy a célállomás rögtön a hulladékgyűjtő edény.(x)


Ez egyfajta pszichikai rituálé lehet. Ki bírja tovább címszóval. A szórólap tulajdonosa, a nyomdák, a szórólap terjesztő, vagy a postaláda tulajdonosa?

Vagy munkahely teremtő eszköz, melyben legalább 3-4 vállalkozás részesül?

Hatékony sok esetben biztos nem lehet, hisz ha olyan nagy érdeklődés lenne iránta akkor nem rendszeresítenének neki helyben kukát.

Nem csak a postaládákban keletkezik, hanem az utcán sétálva is. Forgalmasabb helyeken hirtelen megtelhet a kezünk szórólappal. A mindennapos útvonalunkon, mindennap ugyanazokkal az ajánlatok kitartó reklámozási módszer, gondolhatnánk de ilyen esetben hamarabb végzi vegyes kukában ez a elavult marketing eszköz.
 Mindenesetre szerencse, hogy a papír önmagában újrahasznosítható, és olyan mennyiségben keletkezik szinte mindenhol, hogy érdemesnek tartják a szelektív gyűjtését.
Ugyanakkor a gyártása és a vele járó környezetterhelést energiafogyasztást meg lehetne spórolni, ha betiltanák a szórólapok állandó és kéretlen osztását.


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven