Kartondobozok szabálytalan gyűjtése

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2007-08-16 16:21:19

Nagy mennyiségben, vagy nagy terjedelmű kartondobozokat nem érdemes hulladékgyűjtő szigetekre vinni, hisz majdnem biztos hogy a kulturált elhelyezése nem megoldható.(x)


Persze nagy dobozok is bőven beleférnének a hulladékgyűjtő sziget konténerében, de ahhoz alapos kb. maximum negyed négyzetméteres darabokra (25cm*25cm) kellene szétszabdalni, széttépni.

Hajtogatása sem javasol, mert ha be is tudjuk ilyen állapotban tuszkolni a konténer nyílásán, szinte biztos hogy a belsejében megpróbálja felvenni a hajtogatás előtti állapotot. Ezzel rengeteg meddő belső területet képez a konténerben.

A ilyen nagy mennyiségű nagy terjedelmű kartondobozok, több kilót is nyomhatnak, elszállításuk egy közeli papírgyüjtő telepre, vagy hulladéklerakó udvarba sem nehezebb mint a közeli lerakószigethez vinni és szabálytalanul a konténeren kívül elhelyezni.

Az ilyen konténeren kívül elhelyezett hulladék lerakása szabálysértés, szemetelés, sőt esetekben környezetszennyezés is lehet.

Hisz egy esős időben e hulladékok belemosódnak a talajban, más kimosott hulladék - mely ugyancsak szabálytalanul a gyűjtősziget mellé hányva - salakanyaga káros, gusztustalan, büdös hulladék sarat képezhet.

Nem is beszélve egy esetleges szeles időről, amikor a gondosan mellérakott hulladék  a közeli parkot, utcákat, kerteket telíti be.


Az ember és a szél közös munkája. Nem nehéz kitalálni kettő közül ki a felelős. A felelősséget érdemes ott keresni aki szelektív gyűjtés címen nem a konténerbe rakja a hulladékot,  illetve olyan hulladékot hord környezettudatosság címen ami nem oda való. Ezt egyszerűen szemetelésnek hívjákEz más szemszögből nézve sem enyhítő körülmény, Talán érdemes inkább a park megnyugtató látványába gyönyörködni. Vagy mégsem?


És most lehet várni míg eltakarítják, drága pénzen. Mindez egy szabálytalan hulladéklerakás miatt.

Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven