Országos Doboz Nap

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2009-05-25 01:45:20

20.000 résztvevő gyerek, 5 tonna italos kartondoboz Sikerrel zárult az Országos Doboz Nap – a Balfi Tagiskola nyerte az akció 300.000 forintos fődíját. 16 város, 20.000 résztvevő gyerek, 5 tonna italos kartondoboz(x)

Budapest, 2009. május 25. – Minden eddiginél több, összesen mintegy 4865,4 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek annak a 16 városnak az általános iskolás kisdiákjai, amelyek részt vettek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), valamint az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és az adott városok helyi kommunális szolgáltató vállalatai által meghirdetett országos Doboz Napon. Az akcióban összesen 55 általános iskola, 20.000 tanulója gyűjthette a tejes és üdítős italos kartondobozokat. A rendhagyó környezetvédelmi kezdeményezés fődíját, a 300.000 forintos sportszervásárlási utalványt, fejenkénti 1,96 kilogrammos eredményével a Balfi Tagiskola nyerte, míg az egyes városokban legtöbbet gyűjtő diákok egy-egy MP4 lejátszót kaptak.

Az elmúlt évekkel ellentétben az IKSZ nemcsak egy kiválasztott városban, hanem az összes olyan településen meghirdette akcióját, ahol a lakosoknak és a gyerekeknek lehetősége van az italos kartondobozok szelektív gyűjtésére. A Doboz Napon az idén így, mintegy 20.000 gyermek vett részt.

Ne feledje: TAPOSSA LAPOSRA!


Országos Doboz Nap


Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven