Az NN Ultrabalaton elkötelezettsége a szelektív hulladékgyűjtés mellett is

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2024-04-30 11:04:39

Az idei NN Ultrabalatonon a környezetvédelem kiemelt szerepet kap, miközben több mint 25,000 résztvevő vesz részt Magyarország legnagyobb tömegsport rendezvényén. Az esemény szervezői számos intézkedést hoztak a fenntarthatóság és a környezetvédelem érdekében.(x)

A verseny során a műanyag hulladék csökkentése érdekében a frissítéshez nem használnak műanyag poharakat, és szelektíven gyűjtik a szemetet a váltópontokon és a célterületen egyaránt. Ez a kezdeményezés évről évre jelentős mértékben csökkenti a verseny által termelt hulladék mennyiségét.

Emellett az Ultrabalaton szervezői egy környezetbarát applikációt is fejlesztettek, amely segíti a versenyzőket az információk könnyebb elérésében és az útvonalak megismerésében. A szervezők továbbá kapcsolatban állnak a Sportoló Nemzet Programmal, és a versenyközpontban megrendezik a térség legnagyobb sportszakmai expóját is, amelynek célja a fenntartható sportolás és életmód népszerűsítése.

Az NN Ultrabalaton közösségi szempontból is kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékonysági kampányában a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy időmérő chipjeik letéti díját karitatív célokra ajánlják fel, ezáltal támogatva különböző egészségügyi, intézményi és civil kezdeményezéseket.

Az NN Ultrabalaton így nemcsak sportesemény, hanem közösségi összefogás is a fenntartható jövőért, és egyértelműen demonstrálja, hogy a közösség ereje és elkötelezettsége kulcsfontosságú a környezetvédelem terén.

Kép: NN Ultrabalaton

 Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven