Elektromos önfelszedő utca takarító célgépek

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2024-03-14 11:19:00

Budapesten két új elektromos önfelszedő célgép lépett szolgálatba, melyek méretükből és súlyukból adódóan hatékonyabban képesek takarítani olyan helyszíneken, ahol a hagyományos, nagyobb gépek nehezen boldogulnak. Ezek a gépek környezetkímélőbb és csendesebb munkavégzést tesznek lehetővé.(x)

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió saját forrásból vásárolt két új elektromos meghajtású célgépet, melyek már aktívan dolgoznak a fővárosban. Ezek a kisebb méretű és könnyebb gépek olyan területeken is hatékonyan takaríthatnak, ahol a nagyobb, hagyományos gépeknek nehézségeik adódnak. Emellett környezetkímélőbb és csendesebb munkavégzést tesznek lehetővé.

Az új gépek egyetlen töltéssel legalább 8 órán át, vagyis egy teljes műszak alatt képesek folyamatosan takarítani járdákat és kerékpárutakat anélkül, hogy újratöltésre lenne szükség. Egy műszak alatt körülbelül 5-6 kilométernyi útszakaszt tudnak megtisztítani. Ezek az önfelszedő járművek akár 2 köbméter hulladékot is tárolhatnak, melynek súlya, a hulladék típusától függően, elérheti a fél tonnát is.

Ez a beszerzés része a Budapesti Közművek törekvésének, hogy környezetkímélő, innovatív és hatékonyabb munkavégzést biztosító járműveket állítsanak hadrendbe a járműpark megújítása során. Ezek a gépek széles felhasználási területeken, mint például az aluljárók takarítása, közterületi hulladékbegyűjtés, hidak és egyéb műtárgyak takarítása, fűnyírás és parkápolás, segítik a tisztaság fenntartását.

Varga Csaba, a Budapesti Közművek köztisztasági főigazgatója hangsúlyozta, hogy Budapest tisztán tartása minden lakos és ingatlantulajdonos közös felelőssége. A gazdálkodó szervezeteknek is kiemelt szerepük van a közterületek tisztán tartásában. Az új, hatékony és környezetkímélő eszközpark jelentős előrelépést jelent a közterületek rendezettsége felé, azonban fontos, hogy minden érintett felelősséget vállaljon e közös ügyben.

Fotó: Budapesti Közművek

 

 Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven