Elektromos önfelszedő utca takarító célgépek

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2024-03-14 11:19:00

Budapesten két új elektromos önfelszedő célgép lépett szolgálatba, melyek méretükből és súlyukból adódóan hatékonyabban képesek takarítani olyan helyszíneken, ahol a hagyományos, nagyobb gépek nehezen boldogulnak. Ezek a gépek környezetkímélőbb és csendesebb munkavégzést tesznek lehetővé.(x)

A Budapesti Közművek keretében működő FKF Köztisztasági Divízió saját forrásból vásárolt két új elektromos meghajtású célgépet, melyek már aktívan dolgoznak a fővárosban. Ezek a kisebb méretű és könnyebb gépek olyan területeken is hatékonyan takaríthatnak, ahol a nagyobb, hagyományos gépeknek nehézségeik adódnak. Emellett környezetkímélőbb és csendesebb munkavégzést tesznek lehetővé.

Az új gépek egyetlen töltéssel legalább 8 órán át, vagyis egy teljes műszak alatt képesek folyamatosan takarítani járdákat és kerékpárutakat anélkül, hogy újratöltésre lenne szükség. Egy műszak alatt körülbelül 5-6 kilométernyi útszakaszt tudnak megtisztítani. Ezek az önfelszedő járművek akár 2 köbméter hulladékot is tárolhatnak, melynek súlya, a hulladék típusától függően, elérheti a fél tonnát is.

Ez a beszerzés része a Budapesti Közművek törekvésének, hogy környezetkímélő, innovatív és hatékonyabb munkavégzést biztosító járműveket állítsanak hadrendbe a járműpark megújítása során. Ezek a gépek széles felhasználási területeken, mint például az aluljárók takarítása, közterületi hulladékbegyűjtés, hidak és egyéb műtárgyak takarítása, fűnyírás és parkápolás, segítik a tisztaság fenntartását.

Varga Csaba, a Budapesti Közművek köztisztasági főigazgatója hangsúlyozta, hogy Budapest tisztán tartása minden lakos és ingatlantulajdonos közös felelőssége. A gazdálkodó szervezeteknek is kiemelt szerepük van a közterületek tisztán tartásában. Az új, hatékony és környezetkímélő eszközpark jelentős előrelépést jelent a közterületek rendezettsége felé, azonban fontos, hogy minden érintett felelősséget vállaljon e közös ügyben.

Fotó: Budapesti Közművek

 

 Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven