Mit tegyünk egy vödörnyi építési hulladékkal?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2023-10-04 14:56:13

Egy vödörnyi építési hulladékot otthoni környezetben viszonylag könnyen kezelhetsz. De ha mégis meg akarsz szabadulni tőle.(x)

A sitt, vagy más építési hulladék, amit otthoni munkálatok során termelünk, általában nem számít veszélyes hulladéknak, de fontos, hogy megfelelően és környezetbarát módon kezeljük. Itt van néhány tipp a háztartási méretű építési hulladék kezelésére :

  1. Szelektálás: Először is, nézd meg, hogy a vödörnyi építési hulladékban nincs-e olyan anyag, ami veszélyes vagy speciális kezelést igényel. Például vegyianyagok, festékek, oldószerek vagy veszélyes hulladékok (pl.: pala).

  2. Szeparálás: Ha az építési hulladék különböző anyagokból áll (pl. fém, fa, műanyag), akkor szétválogathatod azokat a megfelelő gyűjtőedényekbe vagy zsákokba. Így könnyebb lehet az újrahasznosítás vagy a megfelelő hulladéklerakóba való elszállítás.

  3. Újrahasznosítás: Próbáld meg kideríteni, hogy az építési hulladék egy részét újra lehet-e hasznosítani vagy fel lehet-e használni más projektekhez. Például fa és fém részeket könnyen lehet újrahasznosítani vagy felhasználni későbbi munkálatok során.

  4. Hulladékudvar: Ha nem vagy biztos abban, hogy mit tegyél az építési hulladékkal, vagy ha nagyobb mennyiség keletkezik, mint amit otthon tudsz kezelni, akkor viheted a helyi hulladékudvarba. A hulladékudvarok speciális gyűjtőhelyek, ahol lehetőséged van leadni a különböző típusú hulladékokat, és szakemberek kezelik őket.

  5. Online hirdetések: Ha úgy érzed, hogy mások is hasznát vennék az építési hulladékodnak, például régi tégláknak vagy csempének, hirdetheted azokat online hirdetési oldalakon vagy közösségi média platformokon ingyen vagy kis költségekkel.

  6. Közösségi csoportok: Keresd meg helyi, vagy az építési és felújítási projektekkel foglalkozó közösségi csoportokat a közösségi médiában, például Facebookon vagy más platformokon. Ezekben a csoportokban megoszthatod a helyzeted és az igényeidet, és találhatsz olyan embereket, akik szívesen osztoznának az építési hulladék elszállításának költségeiben.

Fontos, hogy az építési hulladékot ne dobáld el a természetben!  A megfelelő hulladékkezelés segít megőrizni a környezetet és lehetővé teszi a hasznosítását vagy újrahasznosítását.Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám


Sinkó2002 Bt. - lakatos munkák: https://sinko2002.hu/   szőnyegleszorítók: https://szonyegleszorito.hu/


Webfejlesztés   Szoftverfejlesztés   Digitális marketing   -   TIDYMAN.hu

 

(x) Reklám

 

 


használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven