Közelgő Föld napja fairtással

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-04-19 12:59:07

Alkotmányos jogokat sértő fairtással folytatódik a Kossuth tér átalakítása: péntek hajnalban kivágták a Parlament előtti térség 40 éves fáinak többségét. Az LMP kikéri a fanyűvés titokban tartott engedélyező iratanyagát a fővárosi kormányhivataltól, és ügyészségi vizsgálatot kezdeményez a lakossági érdekeket figyelmen kívül hagyó barbár természetkárosítás körülményeinek tisztázására.(x)

 Láncfűrészek zajára ébredtek péntek hajnalban a Kossuth tér környékének lakói: kétszáz biztonsági őr védelmében védősisakos munkások néhány perc alatt eltüntették a Kossuth téri szoborcsoporthoz vezető hársfasort, illetve a téren álló fenyőket, tiszafákat és cserjéket.

A kivágást engedélyező határozat csütörtökön született meg, és rögtön jogerőre is emelkedett úgy, hogy a civil környezetvédőket mondvacsinált indokkal kizárták az eljárásból.

Az LMP szerint a XXI. században Európában egyetlen kormány sem tekintheti a politikája útjában álló akadálynak a városi növényzetet, illetve az állami növénypusztítást megfékezni próbáló lakossági csoportokat. A belváros egyik leginkább beépített, zöldterületekkel alig rendelkező kerületében minden egyes fa pótolhatatlan értéket jelent.

Az ökopárt közérdekű adatigénylés útján kikéri az eltitkolt engedélyező határozatot és az eljárást megalapozó iratanyagot az illetékes kormányhivataltól, hogy a további jogi lépéseket - beleértve az ügyészségi vizsgálat kezdeményezését is - megtehessük. A Fideszt és a kormányt pedig felszólítjuk, hogy idén semmilyen formában ne vegyenek részt a Föld napja megünneplésében: pénteken már hatásosan demonstrálták, hogy mennyit érnek számukra a környezeti értékek.
Forrás: LMP
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven