Nincs esélye a hulladéknak

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-03-21 18:52:36

Egy újabb hulladékfajta kerül begyűjtésre TerraCycle országos programja útján. Mint megtudtuk a gyűjtés továbbra is ingyenes. Minden egységnyi elküldött hulladékért 2 forintot adományoznak egy az ön által választott jótékonysági vagy non-profit szervezetnek.(x)

chio papírgyűjtés szelektív.hu
 
A sós finomságok gyártásán túl a Chio termékek gyártója, az Intersnack Magyarország Kft. fontosnak tartja a környezetvédelmet.  A Chio ezért döntött úgy, hogy a TerraCycle Magyarországgal karöltve programot indít a snack csomagolások gyűjtésére és újrahasznosítására.
 
Gyűjtsön  össze egy doboz vagy egy kisebb zsák megtöltéséhez elegendő mennyiséget a megfelelő csomagolásokból. A csomagolásokat nem szükséges sem megtisztítani, sem kötegelni! Lehetőség szerint újrahasznosított dobozt vagy zacskót használjon a küldéshez. Ahhoz, hogy hulladékodért TerraCycle pontokat kaphasson, legalább 1,5 kg (körülbelül 250 darab) snack csomagolást gyűjtsön össze, mert ennél kevesebbért nem áll módunkban pontokat jóváírni a számláján.
Töltse le a TerraCycle csomagküldő címkét a terracycle.hu oldalról, mellyel ingyenesen postára adhatja a csomagot.

Ragassza fel a címkét a dobozra, majd vigye el a legközelebbi postára, ahonnan a csomagküldő nyomtatvány kitöltése után térítésmentesen elküldik azt a TerraCycle-höz.
A Chips Brigádban az alábbi típusú csomagolásokat fogadjuk el: chipsek, sós pálcikák, krékerek, perecek, sós magvak, pattogatott kukoricák csomagolásait.
Ha részletesebb információra van szüksége, kattintson a Chips Brigád GYIK gombjára!

 Hogyan működik a TerraCycle?
 chio papírgyűjtés szelektív.huA TerraCycle célja, hogy megszüntessen olyan fogalmat. mint a szemét. Szervezett programok keretében országosan begyűjtik, majd feldolgozzák a hulladékot. Az újrahasznosított anyagból új termékek készülnek.

Az újrahasznosításnak kétféle módja van: az „upcycling” során a hulladék anyagát és eredeti formáját figyelembe veszik, míg a „recycling” során teljesen új alakot ölt a hulladék (pl. fröccsöntött termékek). S ami a legjobb az egészben, ha egy TerraCycle termék elhasználódik, az eredeti Brigád keretein belül visszaküldhetik a céghez, így többször is kaphat pontokat ugyanazért a hulladékért. 
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven