Nagytétényi hulladékudvar

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2013-01-15 10:32:12

Több olvasói panasz érkezett be hozzánk, amit a portálon is lehet olvasni. Kifogásolják, hogy a nagytétényi hulladékudvarban az újbudai lakosok nem rakhatnak le ingyenesen sittet.(x)

 


A nagytétényi hulladékudvar lehetőséget kínál arra, hogy környezettudatosan válhassunk meg a háztartásunkban keletkező csomagolási, illetve veszélyes hulladékoktól. A szilárd burkolattal ellátott felületen felállított, zárt tárolók úgy vannak kialakítva, hogy azokat gépjárművel jól meg lehet közelíteni. A hulladékot a látogató maga helyezi a konténerekbe, az udvarkezelők ebben szükség esetén segítenek. Az elhelyezett anyagokat az udvarban átmenetileg tárolják, majd az előírásoknak megfelelően újrahasznosításra, feldolgozásra, illetve a veszélyes anyagok egy részét ártalmatlanító helyre szállítják.

A nagytétényi hulladéklerakót a XI. kerületiek is használhatják.

Helyszín: 1225 Budapest, Nagytétényi út 341-343.
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig: 8-tól 20 óráig, vasárnap zárva.
Az ügyfélszolgálat elérhetősége (Kék szám):
06-40-353-353
06-40-FKF-FKF

Nagytétényi hulladéklerakó: Az FKF Zrt. a XXII. kerületi lakosok számára háztartásonként 4 db kupont biztosít, a tájékoztató anyagokhoz hasonlóan, a postaládákba kézbesítve. A kuponokból 3 db lom, 1 db pedig gumiabroncs térítésmentes leadására jogosítja fel a felhasználókat. A kuponok 2013. január 31-ig használhatók fel, kizárólag a Nagytétényi út 341-343. szám alatt található hulladékudvarban.

Egy lomos kuponért maximum 1 m³ lomot, egy gumiabroncsos kuponért pedig maximum 5 db gumiabroncsot (max. 22"-os gépjármű-, vagy motorkerékpár-abroncs) lehet leadni. Ha a leadott lom ill. gumiabroncs mennyisége nem éri el a kupon által biztosított lehetőséget, akkor a maradvány később már nem használható fel.
Forrás: greenfo, újbuda
 
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven