PET palackból futballcipők és mezek?

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2012-08-22 17:05:45

Hazánkban kevesen gyűjtenek szelektíven. Ez tényként írom, statisztika ide vagy oda. Aki környezettudatosan él, és szelektíven is gyűjt,az sem tudja elképzelni vajon melyek azok a termékek,amik újrahasznosítással készülnek.(x)

 
Nekik és sokaknak készült ez a cikk. Ez kifejezetten a fociról szól, de folytatni fogjuk hasonló témákkal. 
A környezettudatos életszemlélet egyre fontosabb mindenki számára, ennek érdekében egyre többen igyekeznek tenni valamit azért, hogy ezt a jelzőt magukra vehessék. Ennek szellemében a 125. évét ünnepelő Arsenal újrahasznosított PET palackokból készült mezekkel lepte meg a focistáit.

A 70-es évek stílusában megtervezett poliészter anyagú pólók és nadrágok újrahasznosításra szánt PET palackokból készültek Japánban illetve Taiwanon. A mezt a Nike gyártotta a "Considered Design" (Megfontolt dizájn) programjának keretében. A környezetbarát ruhaanyagot a következőképpen állítják elő: a szennyeződésmentes, megmosott PET palackokat felaprítják, pelyhesítik, majd beolvasztják, és cérnavékony szálakat húznak belőle, amit végül a megszilárdulás után feltekernek és ebből szövik a műszálas anyagot. Nike szerint a korszerű folyamat csökkenti az energiafogyasztást, amely akár 30 százalékkal alacsonyabb, mint a hagyományos anyagok esetében.

Tovább  olvasom a cikket itt:
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven