Uniós támogatás szemléletformálásra

Szelektív hulladékgyűjtés - Szelektív.hu | 2012-01-12 10:57:48

Uniós támogatással indít szemléletformáló kampányt az ITALOS KARTON EGYESÜLÉS. Nagyszabású szemléletformáló kampányt indít az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) 2012 januárjában az Európai Unió 48 millió forintos támogatásával.(x)

A kampányt az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretein belül valósíthatja meg a szervezet. Az IKSZ célja a kampány megvalósításával a környezettudatos fogyasztói magatartást ösztönzése, a hulladék képződés megelőzésének hangsúlyozása, valamint a hulladékká vált italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és újrahasznosítatásának népszerűsítése. Az egyesülés életében első alkalommal valósul meg EU által támogatott szemléletformáló és ösztönző kampány. Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Tolna, Somogy és Baranya megyék lakosai találkozhatnak majd 2012 első félévben folyamatosan a kampány elemeivel, de az IKSZ saját forrásból Budapestre és Pest megyére is kiterjeszti a szemléletformálást.
 
Uniós támogatással indít szemléletformáló kampányt az ITALOS KARTON EGYESÜLÉS.

"Meggyőződésünk, hogy csak lakossági szemléletformálással és figyelemfelkeltéssel érhetünk el hosszú távon jó eredményeket, amit az egyre növekvő italos karton szelektív gyűjtési arány is jól mutat - mondta Baka Éva az IKSZ ügyvezető igazgatója. „E kampány megvalósításával célunk az, hogy ösztönözzük a környezettudatos vásárlást, valamint, hogy felhívjuk a figyelmet a hulladék képződés megelőzésének és az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára. Bízunk benne, hogy a most induló kampányunk eredményeként még többen csatlakoznak az italos kartondobozokat szelektíven gyűjtők népes táborához, így Budapesten a kék, papír gyűjtőkbe, míg vidéken a sárga, műanyag gyűjtő edényekbe kerülnek a hulladékká vált italos kartondobozok” - tette hozzá az igazgató asszony.
 

Kérjük, ne feledje: TAPOSSA LAPOSRA!
További Információ kérhető: www.italoskarton.hu
Gyakori hulladékok

Papír hulladék Műanyag hulladék Fehér üveg hulladék Fém hulladék Elektronikai hulladék Színes üveg hulladék Szárazelem hulladék Zöld hulladék Építési és bontási hulladék

 

(x) Reklám
használt könyvek újrahasználata, újra és újra és újra...

 

(x) Reklám

Horvatlaguna.hu - Horvátországi apartmanok, magyar gondnoksággal!

 
 

 

Hulladékok szelektálása

A szelektív hulladékgyűjtés lényege, Energiatermelés, A veszélyes anyagok elkülönítése
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hulladékok_szelektálása


Termékdíj és Hulladékhasznosítási Főosztály

A hazai hulladékgazdálkodás új világa.
http://www.szelektivinfo.hu/


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

http://szelektalok.hu/
hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.


Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés - FKF

https://www.fkf.hu/hulladekgazdalkodas-szelektiv-hulladekgyujtes
A kékfedelű tartályokban kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető! További információk · Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés


Hulladekvadasz.hu: Hulladék témájú hírportál

https://hulladekvadasz.hu
Célkeresztben a hulladék! Hulladéklerakatok, újrahasznosítás, szemétszedés, plogging, minden, amiben a hulladék benne van. Légy te is Hulladékvadász!


Hulladéknaptár

Mi, mikor és hova dobható? Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Honnan? Mikor? Milyen hulladékot visznek el. http://www.hulladeknaptar.hu/


Bélyegző készítés Budapesten azonnal, rendelés ONLINE is. COLOP, TRODAT, TRAXX bélyegző és kellékek teljes palettával a StampMax-ban.

Bélyegző készítés Budapesten

 


 


MTI
2003-óta tájékoztatjuk, hogy mit is jelent a szelektív hulladékgyűjtés és mit, hogyan és hol gyűjtsünk szelektíven